Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebroderby för pojkallsvenskarna

Max Lindborg tar en plats på det centrala mittfältet då ÖSK möter Karlslund i pojkallsvenskan.

 

ÖSKs pojkallsvenska trupp eller U17 som den numera verkar att kallas möter i eftermiddag Karlslund på bortaplan. Avspark klockan 14:00 så det finns en möjlighet att se 17-åringarna i aktion innan kosan styrs mot Behrn Arena för kvällens Ödesmatch. För ÖSKarna är det bara vinst som räknas om man vill behålla greppet om tabelltoppen. BK Forward – seriens andra obesegrade lag – besegrade igår Degerfors med 5-0 på bortaplan. ÖSKarna behöver en vinst för att komma upp på samma poängantal. Målskillnaden är fortfarande till ÖSKarnas fördel efter utklassningssegern mot IFK Eskilstuna för två veckor sedan. Motståndarna från Karlslund har två vinster och två förluster på sina fyra matcher och kommer säkert att vara lite extra taggade då det är ÖSK som står för motståndet. Det brukar ju vara så i örebroderbyna.

ÖSK kommer att ställa upp med följande lag: Jonathan Herbst (mv),  Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Heimeryd, Andreas Nydahl – Philip Holmer, Max Lindborg, Rikard Hallgren, Simon Glännestrand, Ahmed Saied Hassan och August Wiklund. Ersättare: Olle Hellgren (mv), Filip Jonsson, Edwin Ahlnäs, Semin Ujkanovic, Adam Palm och Lukman Murad.

En hel del omkastningar i laget jämfört med de som spelade förra veckan. Filip Albertsson som mer än väl matchar Tobias Grahn i gulkortsstatistiken är avstängd medan Lukman Murad får börja på avbytarbänken. Lukman är uttagen till landslagets två bortamatcher mot Bulgarien om två veckor och det är möjligt, att man vill ta det lite lugnt med honom om han har någon typ av känningar – annars finns det ingen anledning att inte ha med honom i startelvan. Andreas Nydahl är tillbaka i laget efter att ha missat några matcher på grund av ljumskproblem. På mittfältet har Peder Hessel gjort en hel del omplaceringar och av de fyra som startar mot Karlslund var det bara Philip Holmer som gjorde det i den senaste matchen mot Motala AIF. Av spelarna på bänken deltog Olle Hellgren (mv), Filip Jonsson och Adam Palm i div 7 matchen mot Stene IF i förrgår. Den matchen vann ÖSKs 95-or med 5-4. Adam Palm gjorde då två mål bland annat  det viktiga segermålet med ungefär 10 minuter kvar att spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.