Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Uddamålsförlust mot Strömtorp

Ny 1: Jonathan Thuresson vaktade målet mot Strömtorps IK.

Det blev inga poäng för ÖSK Söder när Strömtorps IK besökte Ekängs IP. Sin vana trogen skulle man nästan kunna säga svarade ÖSKarna för en svag första halvlek, där motståndarna fick en möjlighet att ta en tvåmålsledning. I andra var Söder betydligt mer alerta och kunde rätt snabbt reducera strömtorpsledningen. I en tight situation framför gästernas mål trycktes bollen in. Av David Rohlén tyckte nog publiken – av Strömtorps mittback Linus Mälman står det i matchprotokollet. Omöjligt från sidan att säga vem som var sist på bollen, men utan David Rohléns uppoffrande insats hade det hur som helst inte blivit något mål.

Holmertz närmast kvitteringen.
Närmast ytterligare ett ÖSK-mål var för övrigt Strömtorps andre mittback – den långe lagkaptenen Daniel Holmertz. I slutminuterna skulle han nicka tillbaka bollen till sin målvakt, men fick lite för mycket höjd på bollen och det var endast genom en kvalificerad enhandsräddning som Johan Martini i gästernas mål kunde förhindra att bollen passerade mållinjen.

Två förstärkningar i Söder.
Till den här matchen kunde man hos Söder glädja sig över ytterligare två förstärkningar – båda före detta talangtruppsspelare. Jonathan Thuresson, nu i U21-truppen, var åter skadefri och kunde därför ta hand om målvaktssysslan, medan Axel By som haft ett (nästan) fotbollsfritt halvår tog hand om vänsterbacksplatsen. Dessutom var David Gustafsson tillbaka som mittback. I laget saknades bland annat Sebastian Lööw, som var gulkortsavstängd. Redan efter en dryg kvart fick Söder lov att göra sitt första byte. Rafail Kiose fick lov att lämna matchen på grund av en muskelskada och han ersattes av Shaze Akbari.  Detta innebar egentligen inte någon försvagning, även om de två spelarna har väldigt olika spelstil. Egentligen så är det väl så att Shaze har mer än Rafail att erbjuda offensivt.

Patrick missnöjd med första.
När jag talade med Patrick Ingvarsson efter matchen var han väldigt kritiskt till hur hans lag agerade i den första halvleken – något som han uppenbarligen också talade om för dem under halvtidspausen. Hans ”förmaningar” verkar ha haft avsedd effekt. I andra halvlek var det Söder som hade spelövertaget utan att dock komma till de där riktigt heta målchanserna. Utöver reduceringsmålet så var det faktiskt Holmertz bakåtnick som var den hetaste målchansen.

Målen.
Strömtorps första mål kom på en snabb kontring efter det att Söder hade haft en hörna. Den ende kvarvarande utespelaren var David Gustafsson som försökte nicka tillbaka bollen till Jonathan Thuresson. David fick inte någon bra träff på bollen och en kvick anfallare hann emellan och lobbade bollen över Jonte som kommit ut för att möta bakåtnicken. Det andra målet missade jag faktiskt, men det verkar ha varit ett anfall på ÖSKs högersida med ett inspel som kunde stötas i mål. När ÖSK reducerade var det Axel By som kom upp fint längs vänsterkanten och slog ett lågt inlägg parallellt med mållinjen. Vid första stolpen höll sig David Rohlén framme och tvingade fram vad som verkar ha varit ett självmål.

Ny 2: Axel By dominerade vänsterkanten då Söder mötte Strömtorps IK.

Bra debut av By.
Hos Söder gjorde Jonathan Thuresson en bra debutmatch om man bortser från att laget förlorade, men det var inte hans fel. Axel By kom in fint i spelet på sin vänsterbacksplats och det syntes inte att han inte spelat fotboll på allvar på ett drygt halvår – men han tränas av Thomas Andersson i skolan, så helt utan kontakt med fotbollen har han inte varit. På mittfältet märktes Hamid Sadid mest under den första halvleken, medan det var Haris Karahmet som tog hand om taktpinnen under den andra. I anfallslinjen handlade mycket om David Rohlén, som måste ha varit en källa till en hel del oro för Strömtorps mittförsvar. Yttrarna Mirza Basic och Shaze Akbari var tidvis rätt avskurna från spelet, eftersom det inte var så många bollar som hittade ut mot kanterna. Det blev bättre i andra då Haris tog sig an bollfördelarrollen på ett bättre sätt.

Laguppställning:
Målvakt: Jonathan Thuresson
Försvar: Boar Jalal, Marcus Wetterberg, David Gustafsson, Axel By
Mittfält: Hamid Sadid, Lucas Oskarsson (k), Haris Karahmet
Anfall: Rafial Kiose (16), David Rohlén (67), Mirza Basic

Ersättare: Andreas Lundgren (mv), Shazade Akbari (16), Kalle Ardeman, Konate Cheick (67), Mathias Dimberg

Nya Wermlandstidningen: Strömtorp hänger på i toppen efter vinst
NA: Uppryckning räckte inte för ÖSK Söder

Fler bilder från matchen på nästa sida
.

David Gustafsson var tillbaka i mittförsvaret.

Söder skapade inte så mycket på sina fasta situationer mot Holmertz & Co i Strömtorps försvar.

Marcus Astvald och Peter Samuelsson var på plats för att kolla matchen.

Shaze Akbari och Hamid Sadid ser till att de har kontakt när Strömtorp får ett offensivt inkast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.