Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr & Dam: En eftermiddag på Ekäng

ÖSK Söders båda representationslag spelar i eftermiddag intressanta matcher på Ekäng. Först ut blir herrlaget som i div 3 möter Strömtorps IK kl 13:00. Tre timmar senare är det Söders damer som tar emot IFK Skoghalls i damernas andradivision. Viktiga matcher för båda algen om än med delvis olika utgångspunkter.

Söder Herr.
Söders herrlag jobbar ju på att under säsongen konvertera fjolårets div 5-lag till ett lag med spelstyrka nog att hålla sig kvar i den lägsta nationella serien. Att det skulle bli svårt var nog de allra flesta överens om innan säsongen startade och jag tycker att resultatet med fyra bärgade poäng så här långt överträffar (mina) förväntningar. Den målmässiga genomklappningen mot Örebros syrianer i den förra omgången blev dock något av en plump. Laget får väl i första hand ta med sig att man höll spelet väl uppe under den första halvleken mot ett lag med klara ambitioner att vara med och slåss om seriesegern.

Jag har inte sett eller hört något om vilket lag Patrick Ingvarsson kommer att skicka ut i eftermiddag. David Gustafsson spelade inte mot syrianerna eftersom han var bortrest. Förhoppningsvis är han tillbaka till den här matchen. David är definitivt inte seriens snabbaste mittback, men mycket placeringssäker och med en hel del rutin har han den erfarenhet som krävs för att styra upp Söders försvarsarbete.

Vem står i mål?
Söders förstemålvakt Andreas Lundgren varit skadad under de två senaste matcherna och frågan är om han återhämtat sig tillräckligt mycket för att ta tillbaka platsen mellan stolparna. Ett alternativ för målvaktsposten är U21-truppens Jonathan Thuresson som fortfarande har sin registrering hos ÖSK Ungdom. (Den hänger precis som för Haris Karahmet med från förra året). Jonte har dock även han varit skadad och det är tveksamt om han är i speldugligt skick.

Axel och Aimé tillgängliga.
I div 5-matchen mot Latorps IF för några dagar sedan gjorde Aimé Elloh och Axel By säsongsdebut för Söder. Frågan är dock om de redan är tillräckligt bra matchform för att kunna klara div 3-spel. De är båda försvarsspelare och när Söder2 i den matchen släpper in sex mål så finns det väl en del som tyder på att de kanske inte är det.

Strömtorp.
Söders motståndare från Degerfors är lite svåra att gaffla in i år. De gjorde en rätt bra fjolårssäsong (fyra), men det har börjat trögare i år. Fem poäng efter fyra omgångar är nog inte ett resultat man är nöjda med i laget. Den enda vinsten kom i premiäromgången, då man besegrade nykomlingarna IFK Mariestad med 2-0. Plumpen i årets protokoll är nog 0-3 förlusten mot IFK Kumla.

Jag skulle tro att man hos ÖSK Söder har vissa förhoppningar om att kunna ta en poäng mot eftermiddagens motståndare. Strömtorp brukar dock vara ett lag som bjuder upp till rejäl kamp och ser sig nog själva som rätt stora trepoängsfavoriter.

Matchen börjar kl 13:00

Strömtorps IK: Örebro SK Söder – Strömtorps IK

ÖSK Söder Dam.
Söders damlag går in i sin match i en något starkare position än herrarna. Laget tippades innan säsongen började tillhöra seriens topplag, men en rätt oväntad förlust i den andra omgången mot Öfvre Adolfsberg gjorde att man ännu inte kommit dit. I den senaste omgången kunde laget boka in en skön 7-1 seger mot Rävåsens IK på bortaplan. Motståndarna från IFK Skoghall har inlett serien med två förluster och en inställd match. De borde sett till tidigare års resultat vara ett mittenlag i tabellen och Söder gör nog klokast i att inte underskatta motståndet även om en vinst för hemmalaget känns som det mest naturliga resultatet.

Matchen börjar kl. 16:00

ÖSK Söder Dam: Inför ÖSK Söder – IFK Skoghall
Söderdamernas Blogg: Inför mötet med IFK Skoghall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *