Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL: Match motserieledarna

ÖSKs pojkallsvenska lag är idag i Motala för att möta Motala AIF. Efter tre omgångar är östgötarna serieledare med maximala nio poäng, medan ÖSK med sina sju och med den förnämliga målskillnaden plus 14 ligger på andra plats. Sju poäng har dessutom BK Forward, som ju ÖSK mötte i den första omgångens oavgjorda 0-0 match.

Eyravallsbloggen tror, att Motala till en viss del kan tacka ett rätt så lätt inledande program för sin framskjutna placering. Men visst, vinner man tre matcher på raken – bland annat mot Degerfors borta –  så har man nog ett rätt så bra lag. ÖSK kommer till spel med ett starkt lag och bör ha goda möjligheter att ta över i serietoppen.

De svartvita kommer att ställa upp med en klassisk 4-4-2 uppställning och kan glädja sig över att laget förstärkts med både Filip Albertsson och Lukman Murad från U21-truppen.

ÖSKs laguppställning:
Målvakt: Jonathan Herbst
Försvarare: Oscar Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs
Mittfält: Philip Holmer, Marcus Moore, Filip Albertsson, Lukman Murad
Anfall: August Wiklund, Ahmed Saied Hassan

Ersättare: Tarik Benca, Simon Glännestrand, Rickard Hallgren, Filip Jonsson, Max Lindborg, Semin Ujkanovic

ÖSK spelar en typisk anfallsuppställning för den här spelformen med en stor, tung och nickstark anfallare (August Wiklund) som har en liten men snabb och ettrig spelare vid sin sida (Ahmed Saied Hassan) . På mittfältet lurar sedan teknikern Lukman Murad, medan mittfältsmotorn Filip Albertsson kommer att driva på anfallen från sin centrala mittfältsroll. Noteras kan för övrigt att Tarik, Filip Jonsson och Semin var med i gårdagens div 7-match, då ÖSK 2 (P95-killar) besegrade Finnerödja IF med 3-0. Tarik kunde gå av planen efter den matchen som tvåmålsskytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *