Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Örebroderby på Örnsro (?)

Förra året spelade alla några matcher för Söder – i år har de skingrats. Haris Karahmet tillhör ÖSKs U21-trupp, Benjamin Andersson-Westergård representerar Sköllersta IF och Kevin Larsson tillhör nu Örebro Syrianska och får alltså möta en del av fjolårets lagkamrater.

Efter förra veckans närkesderby mot Sköllersta IF är det den här veckan dags för ett riktigt örebroderby för ÖSK Söders ungdomar. Det är Örebro Syrianska som står för motståndet och matchen skall spelas på Örnsro.

Planmässiga frågetecken.
Det finns dock ett visst frågetecken för om gräsplanen håller för spel efter allt regnande under de senaste dagarna. BK Forward som har en div 1-match på Trängen på programmet den här helgen har redan meddelat att man måste flytta sin match från Trängen till Behrn Arena. I de lägre serierna ställs det in en hel del matcher i kväll och prognoserna säger att det kommer mer regn i natt. Frågan är om underlaget på Örnsro kan vara så mycket bättre än vad det är på Trängen. Går det inte att spela på Örnsro är det möjligt att man flyttar till Ekäng (om det finns tidsmässigt utrymme för det under helgen). Jag skulle tro att man från syrianernas sida är rätt intresserade att få matchen undanstökad, eftersom man den här säsongen redan drabbats av två senarelagda matcher av vilka en ännu inte är spelad. Å andra sidan är de nog inte så pigga på att spela på Ekäng som är en rätt trång plan, vilket kan ge ÖSK Söder en viss hemmaplansfavör.

Ambitioner för topplacering.
Helgens motståndarlag Örebro Syrianska har under de senaste åren tillhört toppskiktet i div 3 Västra Svealand. De senaste två åren har laget kommit tvåa i serien och således haft möjligheten att ta sig upp i tvåan kvalvägen – något som man dock inte lyckats med. I år satsar man ånyo på att ta steget upp och har förstärkt laget och organisationen för att kunna ta det avgörande steget.

Håkan Juhlin i ny roll.
Örebro Syrianska har haft vanan eller man kanske skall säga ovanan att byta huvudtränare minst en gång per säsong. Klubbens styrelse verkar vara extremt resultatinriktad, vilket nog ibland kan få effekter som är rakt motsatt det avsedda. Ny på tränarposten från och med denna säsong är Håkan Juhlin, som tidigare ansvarade för talangutvecklingen hos ÖSK. En mycket kvalificerad tränare – nu återstår att se om truppen håller tillräckligt hög standard för att Håkan skall få vara kvar året ut.

Sällskap med Håkan från talangtruppen till Örebro Syrianska tog Fedja Jelecak, Kevin Larsson och Claus Pedersen. Dessutom spelar Gabriel Binay – en annan före detta ÖSK-talang – sedan några år i klubben.

Örebro Syrianskas seriematcher denna säsong:
120428. Örebro Syrianska – IFK Kumla 1-1
120501. Örebro Syrianska – Köping FF 4-1
120505. IFK Ölme – Örebro Syrianska 1-0

ÖSK Söder/Ungdom.
ÖSK Söder har fått en efter omständigheterna hyfsad start i trean men befinner sig fortfarande i en utpräglad se-och-lär period. I sin senaste match mot Sköllersta visade dock laget att man redan i dagsläget är i stånd att hota de mer etablerade lagen i serien. Nyckeln till framgång verkar vara att i möjligaste mån hålla rent i målprotokollet under första halvlek för att sedan ta motståndarna på bättre ork i den andra. För även om det är ovanligt många unga spelare i laget så är de även vältränade.

Spelet viktigast.
Bloggen tror att man från tränarhåll i första hand kommer att sikta in sig på att få spelet att stämma. Patrick Ingvarsson har ju sagt vid några tillfällen att det inte i första hand är topplagen man skall ta poäng av utan det är mot lagen på den undre halvan som kommer att avgöra slutresultatet för Söders del. Vilket givetvis inte hindrar att en poäng eller så skulle vara väldigt välkommen.

Söders matchtrupp.
På sin hemsida aviserar ÖSK Söder att man kommer till match med följande spelartrupp: Andre Bamberger, Amadou Diallo, Boar Jalal, Konate Cheick, David Rohlén, Marcus Wetterberg, Sebastian Lööw, Hamid Sadid, Rafail Kiose, Mirza Basic, Shaze Akbari, Mathias Dimberg, Lucas Oskarsson och Kalle Ardeman. Det blir bara 14 namn så det verkar finnas utrymme för ytterligare några spelare på bänken.

ÖSK Söder/Ungdoms seriematcher denna säsong:
120415. IFK Sunne- ÖSK Söder 2-0
120422. ÖSK Söder – Kungsör BK 2-0
120428. FBK Karlstad – ÖSK Söder 1-1
120506. ÖSK Söder – Sköllersta IF 2-4

Om det inte regnat för mycket kommer matchen att spelas på Örnsro i morgon lördag med avspark kl. 14:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *