Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust mot Sköllersta

Shaze Akbari och David Rohlén svarade för Söders mål mot Sköllersta.

Det blev förlust för ÖSK Söder när de på Ekäng mötte Sköllersta IF. Matchen fick en olycklig början för hemmalaget efter det att den tidigare Söderspelaren (fast det var några år sedan) Mariano Da Silveira nickade in sitt lags ledningsmål efter frispark redan i den fjärde minuten. När sedan Joel Andreasson gjorde 0-2 efter 18 minuter verkade det som om det lutade mot storförlust. Söders spelare tog sig dock samman på ett berömvärt sätt och efter ett mönsteranfall kunde de reducera till 1-2. David Gustafsson slår en lång krossboll över hela planen mot Mirza Basic som vinner duellen med sin back, avancerar och slår in bollen framför mål där David Rohlén är på rätt plats.

Kiose tar plats på mittfältet.
Med den nye grekiske mittfältaren Rafail Kiose i laget för första gången kunde Patrick Ingvarsson kosta på sig ”lyxen” att låta David Rohlén ta den centrala anfallsrollen. Med Mirza Basic till vänster och Shaze Akbari till höger har Söder på så sätt fått ihop till en slagkraftig anfallstrio med tre spelare som brukar göra en hel del mål. Kiose tog alltså plats på det centrala mittfältet och gjorde bra ifrån sig under den halvlek han spelade – orken är väl inte hundraprocentig än. En konstruktiv mittfältare som hittar bra lösningar även i trängda lägen även om han var lite väl bollkär ibland. Men det tar nog lite tid att komma in i lagets spelsystem.

Rafail Kiose debuterade för ÖSK Söder.

Jämnare spel i andra, men Sköllersta avgör (ändå).
Precis som i den första hemmamatchen mot Kungsör BK så gör Söder en starkare andra halvlek. Men den här gången räckte det inte till några poäng. Visserligen kvitterar Shaze Akbari redan i den 53:e minuten chipframspelad av Hamid Sadid och ett tag såg det faktiskt ut som om Söder var på väg att ta över initiativet. Lagen bytte en del chanser med varandra men det blev till slut Sköllersta som på nytt tog ledningen. ÖSKs vänsterförsvar blir lite väl enkelt bortgjorda och en passning in till Nils Melander framför mål ger Sköllersta ledningen på nytt. Söder kämpar dock på och skapar en del chanser. Närmast en utjämning är Hamid Sadid som får se sin nick efter hörnan ta i ribban. Målgörandet slutar sedan som det började. En frispark (Viktor Lindqvist) hittar en fristående Mariano Da Silveira som från nära håll kan göra Sköllerstas ledning ointaglig. Det var nämligen bara en minut kvar då det fjärde målet kom.

Matchen mot Sköllersta bjöd tidvis på hård kamp.

Rättvist men surt.
Sköllersta vinner matchen rättvist tack vare sin starkare första halvlek. Men det är klart att det ändå känns rätt surt att förlora, när man hämtat upp ett 0-2 underläge och dessutom spelar jämnt med motståndarna under stora delar av andra halvlek. Söders unga lag skall dock ha med sig från matchen att de i princip skall kunna ha en rimlig poängchans mot de flesta lagen i serien – speciellt på hemmaplanen Ekäng. Ute på planen tyckte jag spelarna skötte sig riktigt bra i det ibland rätt tuffa duellspelet mot Sköllerstas mer erfarna spelaren. I straffområdet brister det dock en hel del vid fasta situationer. Det är inte acceptabelt att en spelare som ”Marre” skall få möjlighet att nicka in två mål – relativt ostört dessutom. Därmed inget ont sagt om Mariano, som gjorde vad han skulle när chanserna dök upp.

Av Söderspelarna imponerades jag av Marcus Wetterbergs starka mittbacksspel – han har höjt sig flera klasser sedan han kom till Söder från Lekeberg i vintras. Hamid Sadid visade prov på sin fina bollbehandling vid flera tillfällen. Anfallsspelet har fått en vitamininjektion i och med att den för motståndarförsvararna så obekväme David Rohlén flyttats upp. Tidigare har Mirza Basic sett rätt isolerad ut, men med David uppflyttad  har Söder faktiskt flera anfallare, som kan oroa motståndarna och dessutom skapa målchanser.

Mariano Da Silveira sänkte sin gamla klubb med två välplacerade nickar.


Matchfakta: ÖSK Söder/Ungdom – Sköllersta IF 2-4 (1-2)

04. 0-1 Mariano Da Silveira
18. 0-2 Joel Andreasson
24. 1-2 David Rohlén
53. 2-2 Shaze Akbari
68. 2-3 Nils Melander
89. 2-4 Mariano Da Silveira

Publik: 200 (ca)

Laguppställning:
Målvakt: André Bamberger
Försvare: Boar Jalal, Marcus Wetterberg, David Gustafsson, Sebastian Lööw
Mittfält: Lucas Oskarsson (k), Hamid Sadid, Rafail Kiose (46)
Anfall: Shaze Akbari (82), David Rohlén, Mirza Basic

Ersättare: Kalle Ardeman (82), Konate Cheick (46), Amadou Diallo, Mathias Dimberg

NA: Da Silveira nickade Sköllersta till vinst
Sköllersta IF: ”Det viktigaste med denna match var 3 poäng”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *