Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nästan som en familjeaffär

Nya utmaningar väntar för Lucas Oskarsson och hans lagkamrater då Sköllersta gästar Ekäng på söndag.

På söndag spelar ÖSK Söders unga div 3-lag sitt första närkesderby. I de tre första matcherna har laget ju fått möta motståndare från granndistrikten, men på söndag blir det hallsbergsklubben Sköllersta IF som står för motståndet. För motståndarnas tränarduo så kommer Ekängs konstgräs nästan att kännas som hemmaplan. Gabriel Åbom, som från och med i år är lagets spelande tränare, jobbar med marknads- och arrangemangsfrågor hos ÖSK Ungdom med kontoret ett inkast från Ekängsplasten. Till sin hjälp som matchcoach har Sköllersta lyckats värva Björn Juhlin, som tillsammans med Patrick Ingvarsson tränat många av ÖSK Söders nuvarande spelare, både tidigare i pojkallsvenskan och förra året i div 5.

Många ”ÖSKnamn” i Sköllersta.
I deras senaste match (0-1 förlusten mot IFK Ölme) var det gott om spelare på Sköllerstas laguppställning, som tidigare represenerat svartvitt på ett eller annat sätt. Simon Karlsson, Martin Pettersson och Viktor Lindqvist har alla tillhört talangtruppen. Mariano Da Silveira, Benjamin Andersson Westergård, Joel Andersson och Ibrahima Diagne har spelat för ÖSK Söder och Joakim Widlund har väl minst tillhört ÖSK Ungdoms pojklagsverksamhet. Så det blir en hel del välbekanta ansikten då de båda lagen möts.

Söder ligger före Sköllersta.
I serietabellen ligger efter tre omgångar ÖSK Söder faktiskt före Sköllersta. De senare har noterats för en vinst (IFK Kumla) och två förluster (Nordvärmland och IFK Ölme). ÖSK Söder har ju fyra poäng, men har också haft ett betydligt lättare inledande program mot lag som tippats tillhöra den undre halvan.

Patrick: Vi är inte chanslösa.
Bloggen har talat med Söders tränare Patrick Ingvarsson som är lite förvånad över att hans lag ligger före Sköllersta. De hade ett bra lag redan i fjol och de har gjort en del bra värvningar inför den här säsongen, tycker Patrick. Lagen har redan mötts en gång i år under försäsongen och det var då som Söders killar för första gången fick känna på vilket tempo som gäller i trean. De blev ordentligt överkörda, speciellt under matchens första halvtimme. Sedan dess har Söder haft lite tid att anpassa sitt spel till de nya förhållandena, men Patrick räknar med att det kommer att bli en svår match även om han inte vill tillstå, att hans eget lag är chanslöst.
– Jag hoppas att vi kommer göra en bra match och klara av att stå upp mot SIF på ett bra sätt. Vi får nog anpassa laget för ett ganska defensivt spel och försöka spela rakt. Med tanke på de träningsförutsättningar som vi har är det svårt att få till ett ”bra” eget spel, utan vi får förlita oss på att ligga rätt och att motståndarna ska göra misstag. Björn är väldigt duktig och noggrann så jag tror att de kan vara med och slåss på den övre halvan i serien.

Positiv skadesituation.
Beträffande läget i det egna laget tycker Patrick att det ser positivt ut.
– Jag är väldigt glad att de skadade spelarna börjar komma tillbaka nu. Även om det fattas lite träning på en del av dem så tror jag att vi kommer bli bättre och bättre. Men jag tror inte att det är i matcher som denna som avgör om vi ska klara vår målsättning att hålla oss kvar, utan det är när vi möter andra lag i den nedre halvan av serien.

Även om matchtruppen inte är definitivt satt än verkar det luta åt att följande spelare kommer att få förtroendet i den prestigefyllda matchen: Andreas Lundgren, Boar Jalal, Marcus Wttergren, David Gustavsson, Sebastian Lööw, Amadou Diallo, Lucas Oskarsson, David Rohlén, Shaze Akbari, Konate Cheick, Mirza Basic, Mathias Dimberg, Kalle Ardeman, André Bamberger och Hamid Sadid. Dessutom kan väl ytterligare någon spelare tillkomma för en plats på bänken.

Hemmadebut för David Gustafsson.
Ett intressant namn för hemmapubliken att stifta bekantskap med är givetvis David Gustafsson. David var så sent som år 2010 lagkapten för KB Karlskogas div 2-lag, men höll upp förra året för att kunna slutföra sina studier. Nu är han tillbaka på fotbollsplanen igen och det är meningen att han skall kunna bidra med erfarenhet och stabilitet till ÖSK Söders unga lag. I förra veckans match mot FBK Karlstad gick han av efter knappa 70 minuter, så han är väl inte riktigt i kapp konditionsmässigt än.

Matchen spelas på söndag kl. 16:00 på Ekäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.