Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Malmöbråket 2011

Som vanligt – är jag frestad att skriva – blev det bråk när MFF-supportrarna kom till Örebro. Jag undar vad det är med MFFarna som gör att de alltid skall visa sina sämsta sidor när de kommer till Örebro. Räcker det inte med att de (nästan) alltid vinner fotbollsmatchen?

Jag har länkat till vad som skrivits om de senaste bråken i anslutning till matchlänkarna, men jag har en känsla av att det här kan bli en mer långdragen historia så jag bryter ut vad som har med dem att göra. Långdragen för övrigt. Örebropolisen har som bekant ännu inte utrett klart vad som hände förra gången som Malmö var i Örebro (Stortorgsbråket). Handläggningstiden imponerar inte.


120504. NA: Länpolismästaren: Okej avvisa oskyldiga


120314. JO-anmälan efter polismisstag.
NA skriver, att Örebropolisen har en del att förklare. Närmare bestämt varför man grep och utvisade fyra personer från Örebro Centrum i samband med ÖSKs match mot Malmö FF. Polisen trodde att det var skånska huliganer de fått tag på medan det i själva verkar var fotbollscivila örebroare. Polisens ingrepp JO-anmäldes och nu har JO bett ordningsmakten om en förklaring.


111110. NA: Örebropolisen saknade tillräcklig kravallutrustning
111102. NA: ÖSK anmäler arbetsplatsolycka


111031. Örebropolisen slår till.
Dagens NA innehåller den tragikomiska historien om hur örebropolisen inför malmömatchen för någon vecka sedan rensade City från vad man trodde var MFF-supportrar. Fyra av ”de omhändertagna” bor i Örebro och inte är speciellt fotbollsintresserades. De skjutsades efter ingripandet ut till stans utkanter med order om att inte visa sig i City under de närmaste 24 timmarna.

I tidningens pappersutgåva förklarar sig polisen (eller snarare rycker på axlarna åt det inträffade) med att det är sådant som kan hända. Cityförvisningen är för övrigt inte något som ens har stöd i lagen, utan verkar vara en sak som poliserna ”hittade på” för att inte de omhändertagna skall söka sig tillbaka till Centrum igen. Någon förklaring till varför man ingrep i det här fallet kan man inte lämna från polismyndighetens sida, men man gissar att det berodde på hur killarna var klädda. De drabbade funderar att JO-anmälda det inträffade, vilket de förhoppningsvis även kommer att göra.


111028. SR P4 Örebro: Polisutredning om knallskott
111025. NA: Fotbollsbråket på stan som ingen vill anmäla
111024. NA: ÖSK polisanmäler knallskott
111023. Sydsvenskan: Publikvärdar skadade av knallskott
111023. Skånskan: Ny publikskandal bland MFF-supportrar
111023. NA: Inkastat knallskott skadade funktionärer efter ÖSK-MFF
111023. NA: Stökigt inför ÖSK-match

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *