Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Oavgjort mot Brage

Bragematchens målgörare Carl Jägerhill flankerad till vänster av Mirza Turan (P97), som gjorde sin första match i den högre klassen, samt Oscar Olofsson som flyttats upp till elittruppen under våren.

ÖSKs lag i den regionala serien är fortfarande obesegrat efter tre matcher, men eftersom två av dem slutat oavgjort så är poängskörden ändå inte maximal på något sätt.  Bloggen tittade innan matchen på de första två omgångarnas resultat och tyckte, att hemma mot Brage borde vara en typisk trepoängare, men så var det inte alls. Brage visade sig ha ett spelskickligt lag i den här åldersklassen och ÖSKarna skall faktiskt vara det lag som skall vara mest tacksam för den delade poängen.

Klassmål av Carl Jägerhill.
Dalmasarna skapade betydligt fler chanser under första halvlek än vad ÖSK förmådde att göra. Deras avslutningar var dock riktigt dåliga och därför blev det inte blev mer än ett mål för deras del. Det kom i mitten av den första halvleken och gav Brage ledningen. ÖSK lyckades sedan utjämna rätt omgående genom en fin soloprestation av Carl Jägerhill. Han sprang sig fri på sin högerkant, skar in mot mål och från ca. straffområdesgränsen placerade han bollen i närheten av det närmaste krysset. En riktig klassprestation, som killarna nere på Behrn Arena skulle vara glada om de kunde upprepa.

Jämnare i andra.
I andra halvlek jämnade spelet ut sig efter några taktiska omdispositioner från Rickard Thorstenssons sida, men inget av lagen lyckades ändra på målsiffrorna. Brage var väl närmast målprotokollet även i den andra halvleken. De brände bland annat en riktig jättechans i början av halvleken.

Stabil backlinje.
Av spelarna i ÖSK gjorde som vanligt målvakten Sedin Ujkanovic bra ifrån sig. En stabil backlinje leddes av Gustav Fardelin, som hade stor hjälp av främst Sebastian Magnusson. Sebbe stängde som vanligt i princip sin kant för motståndaraktiviteter. Mittfältarna fick i första hand koncentrera sig på att försöka få stopp på motståndarna, medan det inte var så mycket bevänt med den konstruktiva speluppbyggnaden för det egna laget. I anfallet märktes Carl Jägerhill på högerkanten mest, medan David Holm centralt inte fick så värst många bollar att jobba med. Mirza Turan från 97-orna fick hoppa in på mittfältet tidigt i andra halvlek och skötte sig riktigt bra.

Bloggens utsände gjorde ett försök att få till en fin lagbild med killarna i det nybyggda spelarkrypinet. Det gick väl sådär - fel objektiv och solen i ansiktet på spelarna, men det här är i alla fall resultatet. Bakre raden från vänster: David Holm, Edwin Ahlnäs, Amel Rastoder, Max Bergqvist, Isac Uddling och Sedin Ujkanovic. Mittraden Gustav Fardelin, Alexander Ekengren, Carl Jägerhill, Oscar Olofsson och Emil Fransson. Främre raden Lesster Govea, Mohammad Arsheian, Mirza Turan och den på bilden något buttre Sebastian Magnusson.

Peter Fardelin skickade över några bilder han tog vid dagens match, se nästa sida.

ÖSKare försöker få mål efter hörna. Flera av de bästa chanserna för hemmalaget kom vid fasta situationer. Gustav Fardelin till vänster och Amel Rastoder till höger.

Alexander Ekengren hade en slitig dag på mittfältet med många anfall som skulle kväsas.

ÖSKarna rensar efter en Bragehörna. Gustav Fardelin, Andreas Klingström, Amel Rastoder, Oscar Olofsson samt målvakten Sedin Ujkanovic.

Brages målvakt fick verkligen sträcka på sig några gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *