Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 5-start i kväll

David Gustafsson gör debut för ÖSK Söder i kväll - om vädrets makter tillåter.

I kväll spelar ÖSK Söders div 5-lag säsongens första seriematch. Om vädergudarna tillåter är det kanske säkrast att tillägga. Flera matcher i distriktet har att fått lov att ställas in under de senaste dagarna och frågan är om Ramundervallens underlag håller för en fotbollsmatch, när det nu regnar en del i dag också.

Kvällens motståndare Laxå IF åkte ur div 4 i höstas och får alltså starta om i femman i år. För några år sedan hade man i Laxå ett hyfsat div 3-lag, men de senaste åren har resultaten inte gått lagets väg. På sin hemsida skriver man, att efter nedflyttningen har man dessutom tappat några av förra årets tongivande spelare. I kvällens matchtrupp ingår nio spelare som är födda på 90-talet, men även fyra som är 70-talister.

Frågan är dock om inte ÖSK Söders slår hemmalaget i ålderskampen. Jag räknar lite översiktligt ihop till tio spelare i kvällens trupp, som är födda på 90-talet och några 70-talister finns inte i klubben mer än på ledarsidan. Den trupp som Söder skickar söderut i kväll har väl närmast karaktären av att vara en A/B-trupp, vilket nog kan vara bra, eftersom Laxå trots deserteringarna säkert har ett spelstarkt lag utifrån div 5-förhållanden. Patrick Ingvarsson låter således bänkspelarna från div 3-lagets möte med Kungsör få matchtid mot Laxå. Dessutom är Mathias Dimberg spelklar efter sin avstängning och Hamid Sadid efter sin sjukdom.

En intressant debut för Söder gör David Gustafsson som anslöt till årets trupp för några veckor sedan. David, som har haft ett ettårigt uppehåll från fotbollen, representerade tidigare div 2-laget KB Karlskoga, där han under flera år som lagkapten var backlinjens stöttepelare. Utöver sina uppgifter i Söders backlinje kommer David även att vara assisterande tränare hos Söder. Känns det bra i kväll är det meningen att han skall kunna ansluta till div 3-truppen mer eller mindre omgående. Precis vad Söder behöver med andra ord – en lite äldre och mer erfaren spelare som kan hålla ihop det unga laget i både med- och motgång.

Kvällens spelartrupp: André Bamberger (mv), Julius Jadling, Kaller Ardeman, Allessandro Eni, David Gustafsson, Diallo Amadou, Mathias Dimberg, Hamid Sadid, Lucas Karlén, Samrand Kamkar, Anton Jonsson Fridhagen, Denilson Galeano, Mirza Rakovic, Shamym Akbari och John Fägersten.

Resultat: Någon vidare start blev det inte för Söders andralag. Laxå vann matchen med 4-0 efter en tvåmålsledning i halvtid. Lite för många insläppta mål för att det skall se bra ut, även om Laxå (förmodligen) har ett starkt lag.

ÖSK Söder: Saxat matchreferat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.