Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fyra av sex på Ekäng

Gustav Fardelin nickade in ÖSKs ledningsmål. I bakgrunden Andreas Klingström som spelade vänsterback i den här matchen.

Oavgjort för P16.
ÖSK hade båda sina regionala lag i elden på lördagseftermiddagen. Resultaten blev en vinst och en oavgjord. I den första matchen mötte 16-åringarna FBK Karlstad och lagen skiljdes åt med en poäng vardera. Ett resultat som ÖSKarna kan vara både nöjda och missnöjda med. FBKarna var på det hela taget det bättre laget, men förmådde inte att omsätta sina chanser i några mål under första halvlek, trots bland annat ett massivt hörnövertag  I stället var det hemmalaget som visade upp vad som i dessa sammanhang brukar kallas en imponerande effektivitet. Två mål på inte speciellt många fler chanser gjorde man i mitten av halvleken. Det första nickade Gustav Fardelin in på en hörna slagen av Henning Nordvall. Det andra gjorde Henning själv, när han rakade in en herrelös boll i FBKs straffområde.

En bra dag på jobbet för Henning Nordvall med ett mål och en assist.

I andra halvlek såg det länge ut som om man skulle kunna spela av matchen, trots att spelet blev allt mer oorganiserat. Men med 10 minuter kvar kunde FBK reducera till 2-1 och med matchens sista spark (som tyvärr var en frispark) gjorde de sedan 2-2. Surt, men inte alls orättvist.

FBK Karlstad: Örebro SK U- FBK Karlstad 2-2


Målgörarna mot Brage. Ridvan Ikar Amin, tvåmålsskytten William Gunnarsson och Hampus Lind.

Klar vinst för P15.
ÖSKs P15 Elit spelade sin andra match för säsongen. I den första vann man med hela 7-2 mot ett svagt Skiljebo. I dagens match mot Brage blev det en ny vinst – den här gången med siffrorna 4-0. Första halvleks enda mål gjordes av William Gunnarsson med ett snyggt skott från kanten. I halvlek stod det alltså 1-0, men mersmaken var definitivt ÖSKs. Knappt 10 minuter in i den andra halvleken får sedan Brage en spelare utvisad efter en brutal tackling på Micke Loön, som sedan fick tillbringa resten av matchen med ena foten i högläge. Förhoppningsvis är det ingenting som är brutet eller av.

Snabbe Kevin Henriksson låg bakom flera av ÖSK-målen.

Efter utvisningen tog ÖSKarna över matchen totalt och visade upp en hyfsad provkarta på hur man undviker att göra mål trots bra lägen. Till slut kunde dock inte dalkarlarna stå emot längre utan ÖSK kunde göra tre till mot slutet av matchen. Andra halvleks tre målskyttar var William Gunnarsson (igen),  Hampus Lindh och Ridwan Ikar Amin. Kul att se att två av truppens nykomlingar (William och Hampus) så snabbt blivit produktiva. Dessutom bör snabbe kantspringaren Kevin Henriksson ha gått av planen rätt så nöjd. Om bloggen såg rätt så låg han bakom minst två av målen.  Ett odiskutabelt resultat även om de svartvita fick lite hjälp på vägen tack vare Brages utvisning.

Några fler bilder från matcherna på nästa sida

Det blev inga mål den här gången av radarparet David Holm och Felix Möller.

Matchdomaren Christer Lundsten hade bra koll på händelseförloppet. Här tillsammans med tvåmålsskytten William Gunnarsson.

Mikael Loön åkte på en riktig smäll efter en brutal tacking som resulterade i ett rött kort. Bloggen hoppas att det trots allt gick bra för Micke.

Klubbchefen berättade att läktare är på ingång. Tills de är på plats får åskådarna ta vad som bjuds.

Simon Rosén och Viktor Franssila stod för ett säkert mittbackspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.