Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom prisbelönade

Örebro Läns Idrottsförbund skriver på sin websida, att ÖSK Ungdom och Örebro Fältrittklubb har utsetts till årets stipendiater av Folksams Idrottsstipendium. Stipendiet är på 25.000 kronor för vardera verksamheten. När det gäller ÖSK Ungdom skriver man hos ÖLIF:

Örebro SK Ungdomsklubb
Föreningen är en av länets största barn- och ungdomsförening med runt 1 700 aktiva medlemmar och 350 ledare. Idrotterna är bandy, fotboll, handboll och innebandy. Örebro SK Ungdomsklubb är främst en kvartersklubb för barn & ungdomar i centrum, Sörby-, Ladugårdsängen- och Skebäcksområdena, men när det gäller våra idrotter Bandy och Handboll kommer deltagarna från hela Örebro.

Juryns motivering
Örebro Fältrittklubb och Örebro SK Ungdomsklubb är stora föreningar som bedriver en omfattande barn och ungdomsverksamhet. Båda föreningarna är mer än bara idrottsföreningar utan spelar en stor social betydelse för sina medlemmar och utgör positiva krafter i samhället. Föreningarna uppfyller väl kriterierna för stipendiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.