Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 3-premiär för Söder

ÖSK Söder som tagit en genväg uppåt i seriesystemet genom att ta över Talangtruppens övergivna div 3-plats spelar på söndagen sin första tävlingsmatch för året. För motståndet står IFK Sunne, som dock inte kan bjuda på någon gräspremiär hemma på Kolsvik. Istället kommer matchen att spelas på konstgräs i Munkfors – något som nog till en viss del kan gynna ÖSK Söder, som har konstgräs som träningsunderlag. Fast det har även värmlänningarna haft under sina säsongsförberedelse.

Steget från mitten av femman kommer att ställa stora krav på ÖSK Söder i flera olika avseenden. Det gäller inte bara att klara sig spelmässigt utan avancemanget ställer även större krav på ekonomi och organisation. Det verkar så här i säsongsupptakten om man klarat av de två första områdena – återstår att se hur det går med fotbollen. Jag tror inte att man skall ha alltför stora förhoppningar på bra resultat – i alla fall inte under vårsäsongen. Av spelarna i truppen är det väl egentligen bara tre som tidigare varit i närheten av spel på den här nivån. De rutinerade är Lucas Oskarsson och David Rohlén, som förra året tillhörde Talangtruppen samt det sena nyförvärvet David Gustafsson, som efter ett sabbatsår tar upp fotbollen igen. Han har tidigare spelat med KB Karlskoga men kommer nog att behöva en del tid för att komma i form igen.

Förutsättningarna inför premiären är tyvärr inte de allra bästa. Laget har hela tre spelare avstängda samt har dessutom haft problem med skador och sjukdom nu på slutet. Avstängda och alltså definitivt inte spelbara är Konate Cheick, Mattias Dimberg och Aimé Elloh. Skadade med större eller mindre sannolikhet till spel är David Rohlén (har varit sjuk men kan nog spela), Shazade Akbari (fotskada gör spel tveksamt) samt Hamid Sadid, som definitivt inte spelar.

I dagens papperstidning säger lagets huvudtränare Patrick Ingvarsson att årets målsättning är att klara sig kvar i serien. Klarar de av det så anser Eyravallsbloggen att de kommer att ha lyckats över förväntan. Det kommer att bli en tuff vår när spelarna och laget skall anpassa sig till de nya förutsättningar som gäller två våningar upp.

Premiärmotståndarna från Sunne är precis som Söder nyuppflyttade i serien. Laget vann värmlandsfyran på ett övertygande sätt efter att året innan ha fått lämna trean. Från deras matcher mot talangtruppen kommer jag ihåg dem som ett fysiskt lag, som var rätt jobbiga att möta.

Värmlands Folkblad: Upp till bevis för målvakten
Nya Wermlandstidningen: Premiär i Munkfors för IFK Sunne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *