Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL: Seger mot Adolfsberg

Alexander Ottosson, Adam Palm och August Wiklund gjorde ÖSKs mål i träningsmatchen mot Adolfsbergs IK.

ÖSKs pojkallsvenska lag avslutade försäsongen på bästa sätt genom att besegra en Adolfsbergskombination med klara 3-0. Enligt förhandsinformationen skulle AIKarna ha kommit med ett kombinerat A/B-lag, men ytterligare en match på lördagsförmiddagen gjorde att motståndet mest av allt hade B-lagskaraktär. Vilket seniormässigt placerar motståndarna på div 6-nivå.

Efter en mållös första halvlek med vinden i ryggen och ett visst övertag spel- och målchansmässigt började ÖSKarna sin målfabrikation tidigt i andra halvlek, då just inbytte Adam Palm smackade in ledningsbollen från straffområdesgränsen.  Mitt i halvleken ökade den likaledes i halvtid inbytte Alexander Ottosson på ledningen när han från halvsnäv vinkel hittade en ledig plats vid adolfsbergsmålvaktens bortre. Med några minuter kvar på den imaginära matchklockan levererade sedan August Wiklund matchens tredje mål på straff enligt det beprövade receptet: målvakten i det ena hörnet och bollen i det andra.

Jonathan Herbst i ÖSK-målet hade en på det hela taget lugn dag på jobbet.

Jag tyckte att ÖSKarna stod upp förvånansvärt bra mot ett lag med spelare som var äldre och mer vana vid seniorspel (antar jag). Normalt brukar lag som kommer från ungdomssidan ha stora problem med att anpassa sig till det mer fysiska spelet på seniornivå, men i den här matchen såg man inget alls av detta.  Snarare var det  ÖSK-laget som såg starkast ut.

Pojkallsvenskan inleds för ÖSKarnas del nästa söndag med ett lokalderby på Ekäng mot BK Forward.

ÖSK PAL: Ett bra genomfört genrep

ÖSKarna ställer upp en levande mur när Adolfsberg fått en frispark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.