Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Påskhelgsfotboll

Om vi för ett ögonblick lägger påskhelgens allsvenska huvudmatch åt sidan så kan man konstatera, att även hos de övriga representationslagen i ÖSK-familjen så är aktivitetsnivån hög.


ÖSKs pojkallsvenska trupp möter på påskafton div 4-laget Nerikes Kil. Det blir en tuff utmaning för ÖSKarna. Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 12:15.
Resultat: Det blev förlust med 3-2 mot Nerikes Kil. Så här på avstånd verkar det som ett bra resultat mot ett seniorlag. ÖSKs båda mål gjordes av Tarik Benca.


På annandagen är det dags igen för PAL-truppen. För motståndet den här gången står ÖSKs P96-or. Dessa har haft lite dåligt med träningsmatcher den här försäsongen och behöver lite extra sparring inför seriepremiären mot Gideonsberg nästa vecka. Jag har en känsla av att det kan bli en intressant match för tränare och publik. Ekäng kl. 16:00


ÖSK P97 reser till Västerås för match mot VIK på påskdagen.

Resultat: Seger mot seriekonkurrenterna med 6-3. Fast det här var en vänskapsmatch.


ÖSK Söder fortsätter sina förberedelser för div 3-säsongen. För motståndet på annandagen står BK Forward U, som väl i stora drag motsvarar deras div 5-lag. Matchen spelas på Trängen med avspark kl. 12:15.

Resultat: det blev förlust med 4-2. Se separat rapport.


ÖSK Söder Dam kör dubbla matcher på annandagen. Ett gäng reser till Västerås för match mot förra årets seriesegrare Västerås BK 30 (div 1). Ett andra gäng stannar kvar i Örebro för match mot BK Kenty U (div 3). Karlslund Arena kl. 13:45

Söder Dam: Dubbla matcher annandag påsk

Söders målgörare mot Västerås BK30: Elin Segerstedt, Ann-Sofie Frost och längst till höger straffskytten Johanna Wall. Foto: ÖSK Söders hemsida.

Resultat: Det blev en bra helg för Söders damlag. Förstalaget besegrade nyuppflyttade div 1-laget Västerås BK30. En seger som tydligen var rättvis också. Andralaget mötte något som väl var deras motsvarighet i BK Kenty och spelade oavgjort 2-2 mot östgötskorna.

För BK30 blev det är nog en helg de helst vill glömma så fort som möjligt. Utöver huvudmatchen mot ÖSK Söder spelade de även en match i första omgången av Svenska Cupen. Motståndare i den matchen var div 3-laget Rynninge IK och jag antar att BK30 sände ett lag med B-lagskaraktär till Örebro. Det skulle de inte ha gjort eftersom Rynninge vann cupmatchen med 1-0 och de är därmed vidare till andra
omgången.

ÖSK Söder: Kex vs. Gurka 3-2 (1-1)
ÖSK Söder: Oavgjort mot BK Kenty U
Bergvalls Blogg: Ja, vad ska man säga…


ÖSK U21 har inte någon match förrän den 17 april då man möter GAIS på bortaplan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.