ÖSK Söder – Förlust i generalrepetitionen

ÖSK Söder debuterar nästa helg i div 3 med sitt lag under artistnamnet ÖSK Ungdom. De har ju fått ”ta över” den plats som blev fri i och med att ÖSK Elitfotboll bestämde sig för att lägga ned sin talangtrupp.

Idag var det generalrepetition mot BK Forward U, som väl i stora drag motsvarar det lag som flyttades ner från div 4 till div 5 efter vinterns ändringar i farmarklubbsbestämmelserna. Lite svårt att säga vilken slagstyrka som de gula hade, men de var rätt duktiga. Forwards ungdomar vann matchen med 4-2, vilket väl kändes ända rätt mycket så där.

Söder startade bra och hade till och med ett litet spelövertag under den första kvarten. Några olyckliga mål på höjdbollar mot straffområdet (en var en hörna som blåste in vid bortre) gav dock Forward ledningen – en ledning som man sedan kunde dryga ut till 3-0 på ett kanonskott i den rätt kraftiga medvinden.

Söders andra halvlek blev sedan betydligt bättre än den första. Laget höll ihop lagdelarna och såg betydligt kompaktare ut än under första halvlek då det tidvis glappade en hel del. Mirza Basic gjorde påpassligt 3-1 ungefär halvvägs in i halvleken, då han skottlobbade över Forwards målvakt som stod alldeles för långt ut. Forward ökade sedan på till 4-1 innan Pontus Björkman med någon minut kvar kom i en djupledslöpning, skaffade sig skottläge och snyggt placerade in bollen vid bortre stolpen. Utöver de två målen hade ÖSK dessutom några outnyttjade möjligheter att bättra på siffrorna. Lucas Oskarsson kostade till exempel på sig att missa en straff för att sedan slå returen utanför. Tyvärr var det inte den första straffen som missades under den här försäsongen. Straffar utgör en alldeles för bra målchans för att slösas bort på det sättet.

Söder ställde upp på följande sätt:

Målvakt: André Bamberger
Backar: Sebastian Lööw, Boar Jalal, Marcus Wetterberg, Amadou Diallo
Mittfält: Hamid Sadid, Lucas Oskarsson, Jesper Källqvist
Anfall: Konate Cheick, Mirza Basic, Sahd Tchaefa

Ersättare som blev alla inbytta för andra halvlek: Andreas Lundgren (mv), Alessandro Eni, Pontus Björkman, Kalle Ardeman, David Gustavsson