Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målrik seriepremiär för 97-orna

ÖSKs målgörare mot Skiljebo. Från vänster: Henrik Hultberg. Kevin Henriksson, Emil Helander, Michel Yanez samt tremålsskytten Tim Bergström.

ÖSKs P97 Elit spelade idag årets första seriematch i den regionala P15-serien. Motståndare var Skiljebo SK från Västerås och det var givetvis intressant att se hur ÖSKarna skulle klara sig mot utombys motståndare. Riktigt bra skulle det visa sig för när matchen var slut stod ÖSKarna som segrare med siffrorna 7-2. Efter en rätt jämn inledande kvart gjorde Tim Bergström ÖSKs första mål, vilket blev startskottet för dagens målkavalkad.

Innan halvleken var slut hade ÖSK sedan hunnit med att utöka ledningen till 3-0 genom mål av Kevin Henriksson och mittbacken Michel Hernandez. Andra halvlek fortsatte sedan där den första slutade med ytterligare två mål genom Henrik Hultberg (snygg lobb över en målvakt på halvdistans) och Tim Bergström. Därefter slappande nog ÖSKarna av en del i försvarsspelet eftersom gästerna tilläts göra två tröstmål flankerade av ÖSK-mål genom Tim Bergström (igen) och till slut Emil Helander.

När ÖSKarna väl hade fått in sitt första mål var det egentligen aldrig någon tvekan över vart segerna skulle gå. ÖSK visade upp en bra centrallinje från Alex Berger (ny från Laxå IF) i mål via det spelsäkra och bolltrygga mittbacksparet Michel Hernandez och Viktor Franssila (lån från P98) över balansspelaren Mirza Turan till tremålsskytten Tim Bergström. Men även på kanterna såg det givetvis bra ut.

Mer bilder från matchen på nästa sida.

Alex Berger var en säker sista utpost.

Henrik Hultberg har rollen som offensiv bollfördelare på mittfältet.

Kevin Henriksson stod för snabba attacker längs vänsterkanten och visade att det inte bara är inomhus han kan göra mål.

Michel Yanez ( till höger) och Viktor Franssila visade upp ett säkert och bolltryggt centralt försvarsspel. Mirza Turan med den blåa mössan.

Tekniska och finurliga Micke Loön skall ha mycket boll - då kommer han bäst till sin rätt.

Mirza Turan har tagit steget upp från backlinjen till rollen som balansspelare på mittfält. En uppgift som han klarar med bravur.

Tremålsskytten Tim Bergström ställde till med stora problem för Skiljeboförsvaret genom sina kraftfulla löpningar. Här tillsammans med Henrik Hultberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.