Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK i mitten

Aftonbladet har gjort en sammanställning över de odds som diverse spelbolag erbjuder på vilket lag som kommer att vinna årets allsvenska. Samtliga åtta bolag ger lägst odds på att de allsvenska guldmedaljerna hamnar hos IFK Göteborg.

ÖSK placerar sig någonstans högt upp i den nedre halvan med placeringar mellan åtta och tio. Observera, att detta inte avser vilken slutplacering bolagen tror att ÖSK kommer att få, utan vilken plats de har i odds-rankingen av lagens möjligheter att vinna allsvenskan. Det är det oddsen avspeglar och inget annat. Däremot så säger de nog ändå en del om var man tror att lagen kommer att hamna i den slutliga tabellen.

Notera kan man att det inte verkar vara någon större precision hos bolagen vad gäller ÖSK med en stor spridning på oddsen. Medan man får tillbaka 45 kronor på varje satsad krona hos Unibet om ÖSK skulle vinna så ger i den andra ändan Expect och Betclick bara tillbaka 25 gånger pengarna. Nu spelar det i och för sig inte någon större roll. ÖSK kommer inte att vinna årets allsvenska. Så alla pengar de kan få in på ÖSK-spel går direkt till den understa raden. Det är nog därför som Unibet kan vara så ”frikostiga”.

Värt att notera är även NordicBets 30-gångersodds. De ger ju lägst odds (=störst sannolikhet)  på att Sixten Boström kommer att få sparken, vilket väl borde vara liktydigt med ett riktigt dåligt år för ÖSK. Men ändå placerar de ÖSK på 10:e plats i sin odds-sättning. Det verkar inte riktigt genomtänkt.

Bolag Placering Odds
Unibet 10 45
Betsafe 9 35
Nordic Bet 10 30
Svenska Spel 9 30
Betsson 10 29
Bet365 8 26
Expect 8 25
Betclick 9 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.