Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll den 31 mars och 1 april

Det är inte bara ÖSK som begår sin seriepremiär den här helgen (om man räknar med måndagen) utan även ÖSKs yngsta elitlag P15 Elit spelar sin första seriematch. Så här matchar ÖSKs lag under den kommande helgen.


ÖSK Söders båda lag har spelledigt denna helg. Ett uppehåll i träningsspelet som kommer rätt lägligt eftersom det finns en del småskador i truppen.


ÖSK PAL/U17 hade ledigt förra veckan. De bör därför vara spelsugna när IK Brages pojkallsvenska lag kommer till Örebro. Matchen spelas på Ekängs konstgräs och börjar kl. 12:15.


ÖSK P16 Elit har även de spelledigt och får nöja sig med en lördagsträning på Ekäng.


ÖSK P15 Elit börjar som sagt sitt seriespel på lördagen. De möter västeråslaget Skiljebo SK på Ekäng med matchstart kl. 15:30. Det råder nog en del tveksamhet kring var laget står formmässigt efter en försäsong som bjudit på varierande resultat. Något som i alla fall delvis beror på att fyra spelare mönstrats in i P16-truppen. Men det finns fortfarande mycket talang kvar i klubben och allt annat än en vinst i premiärmatchen vore nog en besvikelse.


ÖSK Söders Damtrupp sväller och blir större vecka efter vecka. Bloggen har faktiskt tappat greppet över vilka spelare som är nyförvärv och vilka som finns med sedan tidigare. Noterats har dock att under veckan har en av systrarna Erkisi anslutit från KIF Örebros nedlagda DUFF-lag. Resultatet av den positiva spelarbalansen är nog att inte bara att div 2-laget blir starkare utan även att div 3-laget nu har blivit rejält förstärkt.

För helgen finns två matcher inbokade. På lördagen reser A-truppen till Mariestad för match mot Mariestads BoIS. Lagen möttes även under den förra försäsongen och då blev resultatet 2-2, så det verkar som om det här skulle kunna bli en bra värdemätare.

B-truppen eller vad man nu skall kalla dem har även de en bortamatch. I Hallstahammar kommer de att möta Rytterne IS, som beskrivs som ett starkt div 3-lag. Men det har ju som sagt även ÖSK Söder Dam numera.

ÖSK Söder Dam: Helgens matcher.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.