Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska tipsligan

Snart är det skarpt läge för de allsvenska fotbollslagen och även för de som tar sig före att tippa utgången av årets allsvenska.


120330. Lindström tror på en sexa.
Helsingborgsspelaren Mattias Lindström visar prov på en imponerande kombination av ärlighet och humor när han i sin FD-blogg konstaterar, att allsvenskan – den kan man inte tippa (tji fick ni, alla experter). Han nöjer sig med att lista några plus- och minusposter för varje lag och och tilldelar dem sedan en ungefärlig tabellplacering. Det enda laget han anser sig kunna förutspå placeringen för är Örebros vackra Sportklubb. Den kommer att komma sexa oberoende av hur det går för de andra lagen. En av hans plusposter för ÖSKs del är en Tobias Grahn på bra humör. Minusposten är samme man på dåligt humör.


120330. FotbollDirekt tror inte på ÖSK.
FotbollDirekts Mårten Bergman tror inte alls på ÖSK i år. I sitt allsvenska tips med rubriken Allt pekar åt fel håll i Örebro sätter han ÖSK på den trettonde platsen, precis över kvalstrecket med andra ord. Man kan även vid en snabb genomläsning konstatera att Bergmans kunskap om ÖSK inför den här säsongen verkar ovanligt grunda. Han nöjer sig med de vanliga flosklerna om vilka som lämnat och de stora hål de lämnat efter sig. Ok, det är inte lätt att vara expert på alla de 16 allsvenska lagen, vilket Bergman demonstrerar med all önskvärd tydlighet.


120327. TV-Sportens fotbollsexpert Thomas Wernersson riskerar sitt expertrykte genom att tro att Malmö FF vinner årets allsvenska före IFK Göteborg. Direktnedflyttade tror han att Mjällby och Syrianska kommer att bli, medan GIF Sundsvall får försöka kvala sig kvar. ÖSK placerar han underst på den övre halvan – som åtta således inkilade mellan sjuan Djurgården och nian BK Häcken.


120326. Svenska Fans eller snarare Marcus Avenbrand tror att ÖSK kommer att komma elva i årets allsvenska. Han tror att Sixten Boström behöver ett mellanår för att spela ihop sin nya trupp. Mackan brukar veta vad han talar eller skriver om, men jag undrar om han inte är alltför försiktig, trots allt.


110324. Den förvånansvärt initierade Daniel Sjöberg bloggar hos Eurosport och tror där att ÖSK kommer att komma 12:a. Rätt påläst faktiskt, även om han inte vet något om våra balkanska nyförvärv. Men det gör ju knappt vi örebroare heller.


110322. Olle Svalander, som nuförtiden bloggar i Borås Tidning, tror att ÖSK kommer att komma nia med motiveringen ”har tappat sin bäste till Blåvitt”. Det var ju vänligt med tanke på att laget kom tolva förra året med ”den bästa” fortfarande i laget. Jag undrar för övrigt om det är Nordin eller Alvbåge han syftar på.


120321. Sportal som i alla fall bildmässigt lever i det förgångna (bild med Kevin Walker, Lars Larsen och James Frempong illustrerar deras artikel) tror att ÖSK kommer att komma tia.


120315. Aftonbladets Robert Laul har nu avlevererat sitt allsvenska tips. Han tror att Malmö FF har störst chans att vinna allsvenskan, att ÖSK kommer tia, samt att nedflyttade blir GIF Sundsvall och Syrianska FC. Åtvidabergs FF, ÖSKs premiärmotståndare, tror han får kvala.


120309. Bengt Thörner tror (vet?), att 2012 års allsvenska kommer att vinnas av IF Elfsborg medan ÖSK tar hand om en respektabel, men till intet kvalificerande, femteplats. Adjö till allsvenskan tror (vet?) han att Mjällby AIF och Syrianska FC kommer att få säga.


120203. Det första tipset som bloggen stött på kommer från Mats Willner på Norrköpings Tidningar. Han tror, att IFK Göteborg vinner allsvenskan, att IFK Norrköping kommer nia, att ÖSK får lov att kvala samt att Mjällby och Syrianska flyttas ner.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *