Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tre år för Alimi

Papperstidningen levererar idag en intervju med Armend Alimi under rubriken: INFÖR ALLSVENSKAN: ÖSK:s nya kreatör. 6 dagar till premiär konstaterar tidningen också, vilket väl skall kunna tas som en hint om att det kan komma fler artiklar INFÖR ALLSVENSKAN.

Nåväl, åter till Alimi. Tidningen skriver, att han precis klarat av hotellfasen i anpassningen till ett örebroliv och nu flyttat in i en egen lägenhet, som ligger en crosspassning från örebrofotbollens högborg. Nog så viktigt att bo själv och slippa det ofta rätt trista hotellivet. Av sina nya lagkamrater är han mycket imponerad av Valdet Ramas kvaliteter i en-mot-en spelet. Dessutom har han noterat att Andreas Haddad är en riktigt bra målgörare.

Spelsystemet 4-3-3 är ingen nyhet för honom. Man spelade på ett liknande sätt hos Istra 1961 i Kroatien.En skillnad är det dock – hos Istra körde man med två defensiva och en offensiv mittfältare, där det var han som hade den offensiva rollen. Totalt spelade han 60 matcher för Istra och gjorde 4 mål på dessa matcher, så någon stor målskytt verkar han inte att vara.

Det kontrakt han skrivit med ÖSK sträcker sig över tre år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *