Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvensk premiär

I kväll spelar ÖSK sin första allsvenska match för året, när U21-laget möter Åtvidabergs FF på Kopparvallen. Det lag som skall spela i kväll innehåller en blandning av spelare från A-truppen och U21-truppen med några spelare från det pojkallsvenska laget som extra uppbackning. Normalt är det väl de spelare som står längst från spel i A-truppen som får spela dessa matcher – alltså bänkspelare och de som inte ens kanske fått en bänkplats i allsvenskan. När den riktiga allsvenskan kommer igång vet man rätt så bra, vilka som hamnar i U21. Idealet är ju om U21-matchen spelas dagen efter den allsvenska omgången, men det är ju inte alltid det passar båda lagen eftersom allsvenskan har rätt utspridda spelomgångar på grund av TV-hänsyn.

Den här veckan har tränarstaben haft möjlighet att välja, vilka spelare som åker till Åtvidaberg och vilka som skall möta BK Forward i morgon. Av den U21-trupp som lagts upp på ÖSKs hemsida verkar det som om Sixten & Co. väljer att låta morgondagens laguppställning bli så lik en tänkt allsvensk laguppställning som möjligt och det var väl så det var tänkt när matchen plötsligt dök upp. Till Åtvidaberg åker därför följande trupp:

Målvakt: Tomer Chencinski
Backar: David Johansson, Eidur Sigurbjörnsson, Andreas Ståhl (U21, k), Christoffer Wiktorsson
Mittfält: Ahmed Yasin, Lukman Murad (U21), Filip Albertson (U21)
Anfall: Kushtrim Lushtaku, Miralem Malic (U21), Simon Leonidsson (U21)

Ersättare: Stefan Hannason (U21), Philip Holmer (PAL), August Viklund (PAL), Haris Karahmet (U21), Jonathan Thuresson (U21)

Det här är i princip samma lag som ställdes mot Lidköpings FK och utifrån truppens sammansättning och laguppställningen skulle man väl kunna försöka dra några slutsatser.

Jonas Sandqvist ses som A-truppens förstemålvakt. Därför får Tomer Chencinski bekanta sig med Kopparvallen redan idag.
Eidur Sigurbjörnsson är den av mittbackarna som har lägst status för tillfället. Det framgick ju även av valet av Boris Lumbana för matchen mot Elfsborg. Positivt för Eidur är dock att han fått flytta in i mitten och inte som i den förra matchen starta som högerback.
– Att Christoffer Wiktorsson skall återinskolas som vänsterback framgår tydligt. Andreas Ståhl som får spela vänstermittback är ju egentligen en vänsterytterback.
Ahmed Yasin på mittfältet igen. Det tyder väl på att man vill låta honom spela där för att finnas tillgänglig som förstärkning av den antalsmässigt tunna lagdelen.
Lukman Murad börjar centralt på mitten. Det passar honom nog bättre än spel på kanten. Lukman skall ha mycket boll och på kanten riskerar han att bli svältfödd på den varan.
Kushtrim Lushtaku verkar även att stå långt ifrån en plats i en allsvensk startelva. Jag undrar om det är Tommy Wirtanen som ses som förste ersättaralternativ för den platsen. Men det är klart. Det är bättre för Kushtrim att spela 90 minuter i Åtvidaberg i kväll än att spela kanske 15 på Behrn Arena i morgon. Så det kanske inte betyder så mycket att han är med här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *