Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En solig eftermiddag på Ekäng

Bloggen hade sin utsände på ett soligt Ekäng för att kolla in matchen mellan ÖSK Söders andralag och Assyriska FC. Efter en jämn och mållös första halvlek med ett visst spelövertag för hemmalaget så ökade div 4-laget takten i andra och när orken tröt slank det in några mål bakom Andreas Lundgren i ÖSKs mål. Två av dessa stod Zana Can för – spelaren vars övergång från Karlslund till Assyriska av NA häromdagen klassades som en av säsongens hetaste. Jag tyckte att spelarna gjorde en riktigt bra insats – så här bra motstånd kommer de inte att få möta i div 5 om någon månad. Eftersom både kamera och batteri var med den här gången blev det några bilder från matchen. (Som vanligt gäller att WordPress skalar ner bilderna rätt ordentligt. Men ett eller två klick på dem förstorar upp dem igen).

Stabile mittbacken Marcus Wetterberg, ny för året från Lekeberg, var lagkapten i sin återkomst till spel efter skada.

Fler bilder på nästa sida:

John Fägersten (-96!) har genat från pojklagsfotbollen till div 5-truppen. John visar upp ett moget mittbacksspel och möjligen ÖSK-familjens längsta inkast.

En av två nya målvakter i truppen i år är Andreas Lundgren som kommit till Ekäng från Vretalund, Lekebergs hemmaplan.

Denilson Galeano spelade ytter under matchen. Ny för året från P94-orna.

Mittfältsmotorn Kalle Ardeman jobbar alltid hårt och prövar då och då med ett långskott. Idag hade han ett som krävde en TV-räddning av moståndarmålvakten.

Nico Andrijevic har anslutit till Söder från Rynninge inför den här säsongen. Visade upp ett aggresivt spel på mittfältet kombinerat med ett bra passningsspel.

Lucas Karlén spelar stabilt på alla positioner i backlinjen och har ett efternamn som förpliktar i ÖSK-sammanhang.

Snabbe Per Nordenberg är tillbaka i Söder efter en ettårig utflykt till Karlslund.

Försvarsklippan Aime Rodique Elloh fortsätter att förbättra sig för varje säsong. Spelade hela matchen igår och blev sur när han hörde att han inte skulle få matchtid idag. Men det fick han, trots allt.

Pontus Björkman är på väg att bli en riktig mittfältsstrateg. Hittar oftast bra passningar även i trängda lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.