Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kulan i luften och svanar vid Tysslingen

Igår spelades den första matchen i årets distriktscup och SR Örebro rapporterar att ca. 1400 sångsvanar mellanlandat vid Tysslingen. Våren är alltså här.

Årets distriktscup har faktiskt fått ett eget namn eftersom Förbundet tycks ha hittat någon som är villig att sponsra turneringen. Tävlingen heter således i år EBAB Bygg Cup. Roligt att se att det finns företag som är villiga att stötta de mindre glamorösa delarna av länets fotbollsliv. EBAB Bygg är för övrigt för mig ett än så länge helt okänt företagsnamn och med lite tur för deras del gäller samma sak för många andra. Ett utmärkt tillfälle således att sprida kännedom om firman och firmanamnet.

Premiärmatchen spelades mellan Stene IF (div 7) och Lillkyrka IF (div 5). Det var faktiskt kumlingarna som vann tack vare två spelmål plus de två bonusstraffar man slog in. Lillkyrka gjorde tre mål, men det räckte inte till några poäng.

Distriktscupen spelas ju sedan i fjol först med ett gruppspel för lagen från div 5-7 med fyra lag i varje grupp. I nästa fas, som är en traditionell cupturnering, kommer sedan lagen från div 4 och högre upp in i tävlingen och får då möta de bästa lagen från gruppspelen. Eftersom ÖSK Söder numera är ett div 3-lag så får vi vänta ett tag innan det blir något svartvitt inslag i turneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.