Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-tränarna intervjuas

ÖSK har på sin hemsida sedan några dagar tillbaka en video-intervju med Albert Bunjaki och Peder Ståhl – de två tränare som nu är ansvariga för den så kallade U21-truppen. Kontentan av intervjun blir i mina öron ett indirekt erkännande av att projektet att skapa en U21-trupp delvis har havererat. Enligt Bunjaki består truppen i dagsläget av åtta spelare och han ser som sin huvuduppgift att bygga upp en U19-trupp.

Eftersom det är så få spelare i truppen måste man bjuda in andra lag att delta vid de egna träningarna. På måndagarna har man samtränat med ÖSK Söder och på torsdag/fredag har man haft sällskap av den pojkallsvenska truppen. Arrangemanget är säkert mycket bra både för killarna från Söder och för PAL-truppen. Man måste dock fråga sig vad det ger spelarna i ÖSKs elitungdomssatsning att träna med spelare som nog i de flesta fall inte ens är lika bra som de är. Det är tveksamt om det blir så utvecklande. Möjligheterna att få gå upp och träna med A-truppen är nog rätt begränsade för tillfället, eftersom där har man häcken full med att skapa ett fungerande lag av en trupp med åtta nya spelare.

När det gäller frågan om man räknar med dessa spelare i U21-allsvenskan, som börjar spelas i slutet av månaden blir svaret rätt svävande, men jag får intrycket att man inte anser det aktuellt. Några stycken kan nog få hoppa in ibland men laget i de matcherna kommer att i huvudsak att bestå av spelare från A-truppen. Än så länge har ju spelarna i U21-truppen dessutom inte fått några träningsmatcher utöver en halvlek mot Karlstad BK för drygt en månad sedan. I matchprogrammet på hemsidan finns det dessutom en träningsmatch inlagd i mars månad men det är mot ett div 3-lag från Lidköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.