Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 3-4 mars

ÖSK-familjens alla representationslag (sett med bloggögon) sånär som på ÖSKs A-trupp ägnar minst delar av helgen till förberedelser inför säsongen genom att spela träningsmatcher. A-truppen har nog fått lov att vila för att inte bryta mot gällande arbetslagstiftningen . Men för övriga lag, där spelarna sysslar med annat för sin försörjning är det fritt fram att spela fotboll.

ÖSK Söder/Ungdom har fått en sent inlagd träningsmatch mot Sköllersta IF. Årets intressantaste styrkeprov så här långt för Söders del, eftersom det blir första gången som de möter ett div 3-lag. Sköllersta höll visserligen på att åka ur serien förra året, men räddades av målskillnaden – så det var verkligen tajt för deras del. Inför årets säsong har de förstärkt truppen med bland annat Simon Karlsson och Viktor Lindqvist från den nerlagda talangtruppen samt Benjamin ”Benji” Andersson från fjolårets Söder-trupp. Dessutom lär Björn Juhlin stå vid sidolinjen och coacha laget. (Det blir för övrigt intressant när Sköllersta senare i seriespelet kommer att möta Örebro Syrianska. Då kommer far och son Juhlin att stå brdvid varandra på sidlinjen men coacha var sitt lag). Matchen spelas på söndag på Hallsbergs konstgräs med start kl. 18:00.


Även Söders damer startar upp sina förberedelser på allvar. För deras del blir det BK Tinnis från Linköping som står för motståndet. Det är ett div 3-lag och bör alltså inte ställa till med några större problem för Söders damer med tanke på hur pass stor skillnaden i spelstyrka brukar vara mellan olika divisioner i damfotbollen.

Resultat: Det blev oavgjort 2-2 – ett  resultat som man inte verkar vara så nöjda över hos söderdamerna.


ÖSKs pojkallsvenska trupp blir det första svartvita laget som får möjlighet att testa Degerfors nylagda konstgräs. De möter sina blivande seriekonkurrenter kl. 15:00 på lördagen.

Resultat: Degerfors skriver på sin hemsida, att de vann med 5-2. Visserligen saknade ÖSK fyra spelare som var i Östersund med distritkslaget, men det var nog ändå inte något bra resultat.


ÖSKs två yngre pojkelittrupper är båda dubbelbokade under helgen. Killarna i P96 Elit åker till Solna för att möta AIK på lördagens och skall på söndagen spela mot BK Forwards 97-or. Det blir onekligen något av en prestigematch när motståndarna dels kommer från Forward och del är ett år yngre. Motståndarna har helt klart ett bra lag som vann DM förra året. Men nog borde ÖSKarna klara av den uppgiften kan man tycka.

Resultat: Det blev en 2-1 förlust mot AIK och matchen mot BK Forward slutade 2-2


ÖSKs P97or har det omvända programmet – de börjar med BK Forward på lördagen. Lagen möts på neutral mark som i det här fallet är Karlslunds Arena. Matchen börjar kl. 11:00. På söndagen åker laget sedan till Solna för match mot AIK.

Resultat. ÖSKarna förlorade matchen med 2-1. Tränarna verkade dock trots resultatet rätt nöjda och tyckte att de saker man tränat på under den senaste månaden fungerade rätt bra. ÖSKs målskytt var Tim Bergström, som gick i djupled och enkelt rundade Forwards målvakt. ÖSKarna är, trots att en hel del av dem växt ordentligt över vintern, fortfarande i genomsnitt ett huvud kortare än de flesta av sina motståndare.

Matchen mot AIK slutade med en 4-2 förlust.


Utöver dessa matcher så har ju örebrodistriktet ett lag i Östersund för semifinal i SVFF:s distriktslagscup. De två distrikten har redan mötts en gång.  Det var under förra sommarens elitläger i Halmstad. Det mötet slutade 0-0 men det blir nog fler mål den här gången. ÖLFF har ett målfarligt lag. ÖSKare i laget är Filip Albertsson, Lukman Murad, Philip Holmer samt målvakten Jonathan Herbst. Semifinalen spelas på Jämtkraft Arena i morgon lördag med avspark kl. 16:30.

Resultat: Vinst med 9-3. Se separat artikel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.