Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny målvakt behövs i Mariehamn

Josh Wicks, den amerikanske målvakt som provspelade med ÖSK efter fjolårssäsongen, fick inget kontrakt med ÖSK. Nu skriver ålandspressen att han och IFK Mariehamn kommit överens om att bryta det kontrakt, som hade ett år kvar att löpa. Den utlösande händelsen tycks vara att Wicks, som tidigare under sin karriär gjort sig känd för ett hett temperament, skallade en motståndare under en träningsmatch, så att dennes näsben gick av. IFK Mariehamn, som under vintern försökt att sälja Wicks utan att lyckas, tyckte efter denna incident att det fick vara nog. Att bli utan lag tar dock Wicks förmodligen inte så hårt – han har tidigare uttryckt önskemål att få lämna klubben, eftersom han inte trivts på Åland.

Som ersättare till Wicks nämns bland annat Simon Nurme som kommer att resa till Åland för provspel.

Nya Åland: Wicks skallade motståndare – därför blev han utvisad
Ålandstidningen: Josh Wicks lämnar IFK
Nya Åland: Nurme testar med IFK – Olesen i Åtvidaberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.