Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIF Örebro lägger ner DUFF

På gränsen till O-T för bloggens del, men ändå av allmänt intresse i fotbolls-Närke. KIF Örebro meddelade igår att de lägger ner sitt talanglag KIF Örebro DUFF. Anledningen är väl – även om det inte sägs rent ut – att KIF Örebro med sin ansträngda ekonomi inte anser sig ha råd eller någon nytta av laget, när det inte längre får användas som farmarlag på grund av ändrade regler.

Vissa spelare i laget kommer att erbjudas kontrakt med A-truppen, vissa kommer att få spela i förbundets F17-serie, vilken även tillåter att fyra överåriga spelare deltar. Slutligen kommer förmodligen en del ”överåriga” nog att söka sig till andra föreningar. Att spela F17 är nog inte så roligt för de som redan passerat den åldern med några år tillgodo.

För ÖSK Söder Dam betyder detta att en seriekonkurrent försvinner. Förmodligen kommer något annat lag att erbjudas platsen, men  det är väl knappast troligt att det kommer att vara ett lag med samma spelstryrka som DUFFarna hade.

KIF Örebro: Vårt tidigare ”farmarlag” KIF Örebro DUFF läggs ner! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *