Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för Söder – 3-2 mot Yxhult

ÖSK Söder/Ungdom fick sin revanch för fjolårsnederlagen i serien, då laget mötte Yxhults IK på lördagsförmiddagen. En säker halvtidsledning med 3-0 förvandlades dock under andra halvlek till 3-2 med en del darr på ribban i slutminuterna.

Båda laget kom till spel med flera av sina nyckelspelare frånvarande av olika anledningar. Detta gav iofs. tränarna en möjlighet att testa en hel del nytt folk, vilket väl försäsongen delvis är till för. Den första matchen för Söder efter ett fotbollsuppehåll gjorde David Rohlén – i fjol i talangtruppen. Tanken verkar vara att han skall fortsätta hos Söder under den här säsongen. Debut i Söder var det även för Sahd Tchaefa, som i för sig spelade några matcher för laget under hösten för två år sedan. Att det var knappt om folk hos Söder märktes för övrigt genom att man kom till spel med endast en avbytare. Att det inte var fler hängde bland annat ihop med att det var ett gäng i Degerfors för att spela President Cup i Stora Halla.

Efter en lite trög start kom ÖSKarna bra in i matchen och dominerade spelet under den första halvleken. Målen trillade in med ojämna mellanrum, men om sanningen skall fram så hade Söder bra hjälp av hemmalaget vid de två första. Segerorganisatör med benäget bistånd blev Mathias Dimberg. I den (cirka) 20:e minuten nickas en av hans hörnor in i eget mål av en hemmaspelare. Shaze Akbari skall också han ha credit för målet, eftersom han var den andra parten i den nickduell som avslutades i hemmamålet. Fem minuter senare gör Mattias matchens andra mål. En frispark från vänsterkanten går lite för högt för målvakten, som inte kan hålla skottet utan bollen går i en liten försmädlig båge över honom och in i mål. Med bara någon minut kvar av den första halvleken gör David Rohlén 3-0 efter att kommit fri från halva planen snyggt frispelad av Konate Cheick.

Andra halvlek började väl ungefär som den första slutade. Söder hade några bra chanser, främst på kontringar, men man slarvade vid avsluten. Bland annat har man ett inspel som styrs i första stolpen av en hemmaförsvarare.  Efter hand verkar det som om ÖSKarna blev lite för bekväma (eller trötta) och Yxhult kan ta över initiativet i spelet. En smula tursamt men även skickligt gör de 3-1 med ett lobbskott från nästan halva plan, som går över ÖSKs målvakt Andreas Lundgren och in i krysstrakten. Otagbart och Andreas hade nog inte fått tag på den även om han stått längre bak. Med fem minuter kvar knappar man in ytterligare på ÖSK-ledningen genom att slå en straff i mål efter det att Jesper Källqvist trasslat in sig i en motståndaranfallare. ÖSK får sedan möjligheten att öka på sin ledning på matchens sista spark efter det att Konate Cheick blivit fälld bakifrån, då han fri  var på väg mot mål. Yxhults målvakt passar tyvärr på att revanchera sig för några svaga insatser tidigare i matchen genom att avvärja Shazes straffspark med en snygg benparad.

Laguppställning
.
Målvakt: Andreas Lundgren
Backar: Sebastian Lööw (46, 80), Boar Jalal (k), Jesper Källqvist, Amadou Diallo (80)
Mittfält: David Rohlén, Konate Cheick, Mathias Dimberg
Anfall: Sahd Tchaefa, Mirza Basic, Shazada Akbari

 Ersättare: Kalle Ardeman (46)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.