Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsongsfunderingar

Den nystartade bloggen Den Alternativa Ledarsidan med Sarp Yesil vid tangentbordet har vågat sig på en titt i kristallkulan för att om möjligt snappa upp en glimt av hur ÖSK kommer att ställa upp, då allsvenskan drar igång mot Åtvidaberg.

Sarp tror att Sixten kommer att matcha sitt lag på följande sätt:

Målvakt: Chencenski eller Sandqvist
Backar: Haginge – Berisha – Wikström – Wowoah
Mittfält: Bamberg – Grahn – Alimi
Anfall: Lushtaku – Samuelsson – Rama

På det hela taget en rätt trolig uppställning. Sixten har nu den svåra uppgiften att under de blott fyra återstående träningsmatcherna (Amkar Perm, Randers, Syrianska och Elfsborg) spela ihop en startelva med många nya spelare på kritiska platser. Det lär knappast finnas något utrymme för alltför mycket exprimenterande utan det blir nog intrimningen som får prioritet.

Matchningen mot FC Chornomorets Odessa ger därför säkert en viss fingervisning om hur man tänker. Av de fyra bytena i halvtid gällde två-tre positioner, där man nog ännu inte bestämt sig för vem som skall blir förstavalet. Detta gäller alltså Haginge/Wirtanen, Lushtaku/Astvald samt möjligen Berger/Grahn. Bytet mellan Ibrahim och Rama måste däremot ha haft andra bevekelsegrunder. Det finns ingen anledning att spela Ibrahim om Rama är tillgänglig. Bytet med 12 minuter kvar mellan Wikström och Lumbana förbryllar. Jag antar att kapten Wikström fick en känning av något slag och därför gick ut i förtid. Men varför blev det Lumbana och inte Wiktorsson, som fick spela mittback?

Den svåraste uppgiften blir säkert att få till mittfältet så att detta kan fungera som understöd både till försvarslinjen och anfallstrion. En knepig uppgift med två eller tre helt nya spelare som skall lära sig sixtentänk. Viktigt är det också, att laget lär sig hur man på bästa möjliga sätt får fram användbara bollar till Peter Samuelsson.

Den troliga fokuseringen mot den blivande startelvan kommer nog tyvärr att göra att truppens bänkspelare får rätt lite speltid. Det var väl tänkt att dessa skulle matchas i U21-laget, men detta lag har bara två ytterligare matcher inplanerade innan U21-allsvenskan startar. Dessutom skall dessa två matcher spelas mot div 3-motståndare, så det blir ingen direkt kvalificerad matchträning för spelarna i ÖSKs allsvenska trupp. Lagen de skall möte är Örebro Syrianska i distriktscupen samt Lidköpings FK.

Dessutom är det givetvis väldigt trist för spelarna i den så kallade U21-truppen, som till dags dato bara fått spela en halvlek – den första mot Karlstad BK tog ju A-truppen hand om. Problemet för spelarna i U21-truppen är att de inte är tillräckligt många för att ens få ihop ett eget lag, som skulle kunna möta motståndare från div 2 och/eller 3. De är helt beroende av A-truppen för att komplettera sin trupp och i den verkar man ha fortsatt andra prioriteringar än att tillgodose utvecklingsbehoven för spelarna i U21-truppen.

2 kommentarer – kommentera

Ola Carlsson

tror helt enkelt sixten endast ser wiktor som vänsterback… trots att han spelat mkt mitt i degen?

Anonym

Vi får väl hoppas att Wiktorsson tycker samma sak. Vänsterbacksplatsen är för övrigt inte en dålig position att sikta in sig på hos ÖSK. Det är tveksamt om Wowoah spelar nästa säsong, även om han nog skulle kunna göra det. Finns det en yngre spelare som hotar så kanske detta blir den sista säsongen som förstahandsval för Samuels del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *