Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust mot IFK Örebro

Det blev förlust när Söder spelade sin andra träningsmatch för säsongen. IFK Örebro, ifjol nedflyttade från div 3, visade sig starkare i förmiddagens match på Karlslund Arena. Ett tidigt mål på ett hårt långskott redan efter fem minuter gav IFK ledningen. En ledning som under första halvlek sedan försvarades på ett säkert sätt. Besöken av svartvita anfallare i IFKs straffområde var få och målchanserna lätt räknade. Det var främst Julius Jadling på högerkanten som ställde till problem för de blåvitas försvar. Julle lämnades oftast rätt ensam av IFKs backlinje ute på kanten och när hans lagkamrater fick fram bollen till honom kunde han ofta hota genom sina löpningar mot straffområdet.

Många saknades.
Jämfört med förra veckans match mot Real Örebro var det en del omkastningar i laget, beroende på att flera av förra veckans spelare var bortresta eller hade förhinder av annat slag. Debut för ÖSK Söder gjorde Mirza Basics bror Mehmed, som spelade mittback samt Yim Ståhl, som fått vänsterbackspositionen på sin lott.

Andra halvlek bjöd precis som den första på en hel del ostrukturerat spel från båda lagens sida. Söder fick till och ifrån ihop spelsekvenser som såg rätt bra ut, men hamnade också ofta i ett meningslöst hit-och-dit spel. Det blir väl lätt så i början av säsongen med en hel del nya spelare och dessutom platsbyten under spelet.

Shaze tröstmålade.
I den 60:e minuten ökade IFK på sin ledning. En av deras anfallare tog sig igenom ett alltför passivt bakre försvar. Från nära håll kunde han dubbla sitt lags ledning. ÖSKs reduceringsmål gjordes av Shaze Akbari med ungefär en kvart kvar. Han stötte fram från den mittfältsposition, som han haft under större delen av matchen och manövrerade sig fram till en skottposition utanför straffområdeslinjen. Avslutet var hårt efter marken och bollen slank in under målvakten som inte hann ner. Under slutminuterna fick sedan Söder för första gången under matchen till en rejäl press. IFK-målet hotades på allvar ett antal gånger utan att man dock fick in någon kvitteringsboll.

Rättvist resultat.
Uddamålsförlusten får väl sägas vara rättvist resultat. IFK Örebro med sina äldre och något mer erfarna spelare var det bättre laget, medan Söder till och ifrån (men alltför sällan) rullade boll och fick (sam)spelet att stämma. Andreas Lundgren i målet gjorde en bra insats och kunde inte göra något åt IFKs två mål. I backlinjen märktes Boar Jalal mest och mittfältsmotor för dagen var Shaze Akbari.

Från läktarplats var det svårt att identifiera, vilken uppställning tränarna hade valt. Ibland såg det ut som 4-5-1 (alternativt 4-3-3 med tillbakadragna yttrar) med en ensam Mirza Basic på topp. Ibland hade Mirza sällskap av Konate Cheick, som pendlade mellan mittfält och anfallspositioner.

Laguppställning.
Målvakt: Andreas Lundgren
Backar: Sebastian Lööw, Boar Jalal (k), Mehmet Basic, Yim Ståhl
Mittfält: Amadou Diallo, Konate Cheick, Kalle Ardeman
Anfall: Julius Jadling, Mirza Basic, Shazade Akbari

Inför andra halvlek byttes Jesper Källqvist, Per Nordenberg och Mattias Dimberg in medan Amadou Diallo, Konate Cheick och Yim Ståhl gick av. Under den andra halvleken byttes dessutom en del av de utbytta spelarna in igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *