Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets första för ÖSK Söder

I morgon lördag spelar Örebros yngsta div 3-lag sin första träningsmatch. Yngst är laget i två avseenden. Tittar man i spelartruppen är det få spelare som passerat 20-årsstrecket och det är inte så många som ens kommit så långt. Kärntruppen består av de senaste årens 93-or och 94-or med några äldre spelare insprängda.

Yngst är laget även i ett annat avseende. I fjol spelade man nämligen div 5-fotboll med viss framgång. När sedan ÖSK Elitfotboll bestämde sig för att avsluta sitt engagemang i talangtruppens lag, så blev div 3-laget ÖSK Ungdom så att säga ”ledigt”. Söder har tagit chansen och i år är det meningen att killarna skall visa att de utvecklats så mycket att de kan försvara sin adopterade div 3-plats. Det blir tufft, men utvecklingen går snabbt i de här åldrarna så ingenting är omöjligt. Den plats som fjolårets div 5-lag lämnar efter sig kommer nu i stället att tas av andralaget, som förra året kvalificerade sig för spel i sexan. Även de kommer således att ha en tuff uppgift framför sig.

Tittar man igenom den rätt digra trupplistan hittar man en del nykomlingar, några kända för bloggen sedan tidigare medan andra är nya namn. (Dessutom kan jag ju ha missat något av nyförvärven). Men de här nya namnen tycker jag i alla fall att jag har identifierat:

Boar Jalal, väldigt duktig försvarare hos BK Forward för något år sedan. Gör något av en come-back
Hamid Sadid, lär ha spelat med Söder tidigare men kommer närmast från Örebro Syrianska och FK Örebro.
John Fägersten, (-96:a ?)
Yim Ståhl, kom från Forward till talangtruppen som han spelade med ett år. Var förra året hos Närkes Kil.
Lucas Oskarsson, från talangtruppen, men fick  så gott som hela förra säsongen spolierad på grund av ett benbrott.
Marcus Wetterberg, mittback från Lekeberg.

I morgon är det alltså dags för årets första träningsmatch om man bortser från internmatchen för några veckor sedan. Lördagsmotståndare blir Real Örebro från div 5 Norra, en klubb med vilka man har ett bra utbyte. Matchen börjar kl 10:00 på Karlslund Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *