Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Äntligen match(er)

Efter att ha fått se två träningsmatcher frysa inne och i vissa fall i alla fall fått spela en halvlek mot ett div 1-lag, blir det äntligen dags för ÖSKs A-trupp att få spela boll med riktiga motståndare på andra sidan. För tredje året i rad ställer ÖSK nämligen kosan mot Seinäjoki i södra Österbotten för ett intensivt matchläger med tre matcher på fyra dagar. Sixten verkar helst vilja undvika att möta svenska lag under försäsongen och trots att Djurgården är på plats väljer man den här gången enbart finska motståndare. På programmet står möten med det finska mästarlaget HJK, de lokala uppstickarna SJK Seinäjoki samt ett finskt hemmalandslag.

Enligt pappertidningen blir det en manstark trupp som reser över Bottenhavet. Av A-truppsspelarna saknas bara de skadade Andreas Haddad och Patrik Anttonen samt Kalle Holmberg, som är iväg på ett landslagsuppdrag. Truppen har i stället ”förstärkts” med två provspelare, dels Mohammed Saeid och dels den nyanlände mittbacken Ilir Berisha. Dessutom är U21-truppens 15-årige talang Lukman Murad med för att se, lära samt säkert också tunnla några finska backar.

ÖSK kommer till spel med en hel del nytt folk och det skall bli intressant att se hur Sixten väljer att ställa upp sitt delvis nya manskap. Dessutom kommer det givetvis att vara intressant att se hur de två provspelarna klarar sig i konkurrensen. Deras eventuella ÖSK-öde lär till en stor del bero på hur det går för dem i denna turnering.

De tre matcherna kommer att sändas via internet och mot en kostnad på 5 Euro kan man köpa sig en dags fotbollsunderhållning. Även förra årets matcher visades, men då var tittandet gratis. Kvaliteten var dock väldigt dålig med en enda kamera som desutom stod på marken. Det var väldigt svårt att se vad som skedde på planen. Förhoppningsvis kommer kvaliteten på sändningarna att vara bättre i år.

Köpet av matcherna är lite bökigt. Tidigare var den aktuella webplatsen enbart finskspråkig. Nu verkar man dock ha insett att detta skapar en del problem i det västra grannlandet. Därför kan man numera även klicka på en flik, som visar det mesta på engelska. Hos Svartvitt finns det en utmärkt guide (med översättningar) på hur man skall gå till väga då man köper videoutsändingen. Jag hade ändå en del problem eftersom min Firefox inte ville visa någon inköpskorg. Men efter att ha bytt till Chrome gick det bättre.

Matchschemat är följande:

Torsdag 19:00 ÖSK – HJK
Fredag 16:00 ÖSK – SJK
Söndag 11:00 ÖSK Suomi XI

Utöver videoutsändningen så kommer NA att finnas på plats för en direktrapportering.

OBS. ÖSK skriver på sin hemsida (Matcherna 2012) att söndagsmatchen börjar kl 19:15 lokal finsk tid. Det stämmr inte. Den startar kl 12:00 lokal tid, vilket motsvarar 11:00 svensk tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *