Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsalhelg igen

Söndag – pojkar
Även för ÖSKs lag i klass P17 blev motståndet övermäktigt då kvalet till SM-slutspelades avgjordes idag i Grästorp. Två uddamålsförluster mot Örgryte IS och IFK Uddevalla samt en 4-0 seger över Vårgårda IK räckte givetvis inte alls. Örgryte IS vann kvalgruppen och har gått vidare. Jag tror dock att man på det hela taget är rätt nöjda med resultaten. Utomhus i PAL hade man större problem med motståndarna. Nu kan killarna, som det brukar heta i de här sammanhangen, koncentrera sig på den kommande utomhussäsongen.

Lördag – flickor
Det blev en andraplats för ÖSKs blivande femtonåringar försökte kvala in sig till finalspel i futsal. Det skulle visa sig att deras första match också skulle bli den som avgjorde kvalgruppen. Ledning i paus, men en uddamålsförlust mot de slutliga segrarna från Jitex gjorde att det i princip var kört redan efter den första matchen, Det skall mycket till för att hämta in en förlust i en enkelserie med fyra lag. Nu visade sig Jitex vara det starkaste laget och de gick igenom kvalserien utan poängförlust, så det kanske inte är så mycket att säga om resultatet.

I morgon söndag är det P17:s tur att försöka ta sig slutspelet. Deras motståndare kommer från Vårgårda IK, IFK Uddevalla och Örgryte IS. De två sistnämnda lagen mötte man faktiskt utomhus i pojkallsvenskan med fyra förluster som resultat, så man skall kanske inte förvänbta sig  någon gruppvinst inomhus.

Fredag – inför.
En del fotbollsspelare har det bra och får spela inomhus denna kalla helg. Detta gäller för de två ungdomslag från ÖSK-familjen som vann DM i futsal och som belöning (förutom medaljerna) även får kämpa vidare mot SM-finalerna. Vägen dit går via det gruppspel som nu i helgen avgörs i Grästorp.

Först ut med matcher på lördagen är ÖSK Söders flickor i klass D15. I sitt gruppspel kommer de att få mäta krafterna med IK Rässö från Uddevalla,  Jitex BK samt Långareds BoIS. Det är svårt att så här på avstånd att bedöma vilka chanser tjejerna har. Av vad jag såg på DM så ser laget stabilt ut med en hel del skickliga bollspelare och målgörare. I DM vann man allt även om det tog emot lite i finalen mot Finnerödja. Jag tror faktiskt att laget borde kunna ha en chans att ta sig vidare om de inte möter några futsalspecialister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *