Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stabil mittfältare sökes

NA har intervjuat Lennart Sjögren om klubbens planer efter det att nu Nordin lämnat för IFK Göteborg. Sökandet efter ny(a) mittfältare fortsätter, men man verkar inte i första hand leta efter en ny Nordin utan snarare en ny Nordback.
– Vi tänker oss en central spelare med bra fysik och som vinner kampen, och som är en ledare med bra karaktär, säger sportchefen till tidningen.

ÖSK försöker alltså inte en direkt ersättare till Nordin, viket jag tycker är bra. Jag har en känsla av att de gånger som ÖSKs motståndare lyckades neutralisera Nordin (eller då han varit ur form), så havererade det konstruktiva i ÖSKs spel rätt rejält. Med fler spelare på mittfältet som kan ta ett konstruktivt ansvar förbättras möjligheterna till variation i spelet, vilket verkligen skulle behövas.  Med Berger har ÖSK hur som helst en spelare som kan vända spelet från kant till kant och vars långa passningar har en minst lika hög precision som Nordins hade. Bamberg och/eller Alimi kan nog ta hand om insticksspelet bakom anfallslinjen. När det gäller att göra något av de fasta situationerna verkar Bamberg vara klart överlägsen Nordin.

På frågan om ÖSKs eventuella intresse för Ålborgs kylskåpsplacerade Chanko bekräftar Lennart Sjögren att det funnits vissa kontakter. Men det verkar mest ha handlat om att kolla förutsättningarna. Så långt som till ett bud gick det aldrig. Om det sedan berodde på att ÖSK ansåg det för dyrt eller på att Chanko inte var intresserad av Örebro vill jag låta vara osagt. Men någon örebroflytt verkar hur som helst inte vara aktuell för Chankos del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.