Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seriesammansättningen för div 4-6 klar

Det tog lång tid, men nu är den seriesammansättningen för de lokala serierna 4-6 klar. Det som har fördröjt insorteringen var väl i första hand hur man på lokal nivå skulle hantera andralagens inplacering efter det att de lag som spelar nationellt förbjudits att ha farmarlag på regionalnivå. När röken väl skingrats blev beslutet, att man kommer att köra vidare som hittills, vilket innebär att andralagen inte får spela högre än i div 5. Vilket i sin tur innebar att Forward/Eyra och Karlslunds FF, som ombildats till andralag på grund av farmarlagsregeln, måste flyttas ner till femman. Upp i fyran kommer i stället Pars FC och IK Sturehov att gå. Lekeberg tackade nej.

ÖSK Söder har ju inför den här säsongen tagit ÖSK Ungdoms plats i div 3 och den plats som ÖSK Söder höll i femman kommer nu istället att tas av ÖSK Ungdom 2 (som alltså i år kommer att vara Söders andralag). I samma serie spelar dessutom HOIF, IFK Askersund, Real Örebro FF, Karlslunds IF HFK 2, Laxå IF, Latorps IF, Pålsboda GoIF, Lekebergs IF och Sköllersta IF 2.

ÖSK Söder hade dessutom ett andralag förra året, som gick upp i sexan. Den platsen har man avstått eftersom jag antar att antalet spelare inte räcker till för att hålla tre lag vid liv. Bedömmer man att det trots allt finns spelare (och ekonomi) för ytterligare ett lag, så kommer detta lag att spela i sjuan eller åttan.

ÖLFF: Seriesammansättning 2012 (Div. 4-6 Herrar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.