Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen mittback, eller…?

I dagens papperstidning tillfrågas Lennart Sjögren hur klubbens tänker gå vidare i rekryteringsarbetet efter det att Daniel Bamberg kontrakterats.
– Vi för diskussioner med några spelare, vi tittar framförallt  på att komplettera det centrala mittfältet ytterligare. Det kan också bli aktuellt att komplettera med en mittback, men det beror på vilka möjligheter och förutsättningar vi har, säger sportchefen till tidningen.

Det sista kommer som något av en överraskning. Tidigare har behovet av en ny mittback uttryckts utan några inflikade om eller men.  Efter de tre senaste spelarförsäljningarna lär väl inte heller ekonomin utgöra något hinder. Tycker man från ÖSKs sida att det räcker med att ha tagit in en i de här sammanhangen oprövad Christoffer Wiktorsson, (som dessutom fick spela vänsterback i sin första träningsmatch)?

Samtidigt kan man läsa att intresset för Elfsborgs numera prislappbefriade mittback Anders Wikström ser ut att öka.  Till Sundsvalls Tidning säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby, att man är medveten om situationen och håller koll på spelaren. Samtidigt testar klubben fortfarande den brasilianske mittbacken Vincinius, som så här långt givit ett bra intryck.

Men det är klart – att så många klubbar tvekar när det gäller Wikström kanske beror på något. Han spelade 28 matcher för IFK Norrköping förra året, men klubben värvar nytt och skolar dessutom om en existerande spelare till mittback trots att man hade en option på att få loss honom. Hans tidigare klubb Gefle IF verkar inte vilja ha honom trots att man inte behöver köpa loss honom. I Sundsvall talar man gärna om sin provspelande brasilianare och det finns väl ingenting som tyder på att ÖSK seriöst varit intresserade av honom så här långt. Wikström vill ha speltid och det lär han få hos ÖSK eftersom det utöver hans namne Magnus egentligen inte finns någon annan etablerad mittback i laget. Ett någorlunda hyfsat bud och han hade säkert redan varit svartvit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.