Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Grahn till MSL?

Om Tobias Grahn har haft svårt att bestämma sig kan det bero på att det val han har att göra är väldigt svårt. Enligt Aftonbladet förhandlar han nämligen med Hasse Backes New York Red Bulls. För Grahn lockar säkert New York betydligt mer än Örebro, även om villkoren i MLS för alla utom de allra bästa inte är speciellt konkurrenskraftiga pengamässigt sett. Blir det Red Bulls för Grahns del kommer han att bli klubbkamrat inte bara med Thiery Henry utan även med Markus Holgersson (ex Helsingborg) och ÖSKs ratade provspelare Jonathan Borrajo. Rent fotbollsmässigt känns det väl så där.

Att han inte velat bekräfta övergången till ÖSK kan alltså ha berott på att han först vill följa MLS-spåret till sitt slut. En övergång till ÖSK skulle i så fall hela tiden bara ha utgjort hans Plan B. Frågan är i så fall hur ÖSKs Plan B (C eller D) ser ut vid en USA-flytt för Grahn.

Om det stämmer att Grahn och ÖSK har varit överens om villkoren sedan en tid tillbaka lär ÖSK av Grahns tvekan att göra klart ha förstått, att det fanns andra alternativ som var intressantare för Grahn. ÖSK bör alltså ha haft rätt bra med tid på sig för att planera för ett eventuellt nej.

1 kommentar – kommentera

Hannes Furuholm

Känns som att ÖSK är inne på typ plan G gällande samtliga värvningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.