Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wikström har blivit billigare

Anders Wikström, som det spekulerats kring när det gäller ÖSKs behov av ytterligare en mittback, har blivit billigare. Hans nuvarande klubb IF Elfsborg har tidigare haft en utköpsklausul i hans kontrakt på 800.000 kr. (Eller om det var ett belopp som Elfsborg själva bestämt sig för). Prislappen är hur som helst borta nu och mittbacken kan gå ”gratis” till en annan klubb.

Intresse lär finnas – enligt Wikström själv hade redan tidigare tre allsvenska klubbar hört sig för. Dessutom lär det finnas ett mer diffust intresse från en skotsk klubb. Ett svenskt erbjudande säger han sig redan ha tackat nej till och i något annat fall har intresset än så länge varit av mer generell natur.

Hur pass intresserade ÖSK är lär vi aldrig få veta om det inte blir så, att han plötsligt dyker upp med ett svartvitt kontrakt i näven. (I så fall fanns det ett intresse). Det verkar dock inte som om Wikström varit ÖSKs huvudspår för då tror jag att man redan hade gjort klart. Troligare är att han står som nummer två eller tre på en mittbackslista.

Min uppfattning om honom är att det rör sig om en stabil men ej spektakulär mittback. Han har gjort bra ifrån sig både i Gävle och i Norrköping, men misslyckats i den förmodligen mer konkurrensutsatta miljön i Borås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.