Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-truppens matcher

Jag undrar hur det är tänkt med träningsmatcher för den så kallade U21-truppen? På ÖSKs hemsida finns det ingenting om detta – ja, där existerar U21-truppen  inte ens ännu. Däremot finns den numera bortrensade talangtruppen kvar. Nu är dessa ju i princip samma trupper om än med olika namn, storlek och uppdrag.

En skillnad är påtaglig. Medan talangtruppen hade ett digert matchprogram att ta sig igenom under försäsongen innan seriespelet började, undrar jag om det finns några matcher alls inplanerade för U21-arna. Ett av problemen är att den nuvarande U21-truppen för närvarande bara lär bestå av 8-10 spelare. Det räcker inte ens till att arrangera träningsmatcher på egen hand.

För att få den matchträning de behöver måste spelare lånas in (eller ut). Man skulle kunna tänka sig ett samarbete med ÖSK Söders div 3-lag, men från Söders sida är man nog inte så intresserad av att ställa platser till förfogande, om man inte senare kan nyttja desa spelare i serien också. Får man inte det, så är det för Söders del bättre  att spela in de egna spelarna under försäsongen.

Skall man från U21:s sida låna in spelare måste dessa lån komma från A-truppen och jag undrar hur intresserade Sixten & Co. är av att släppa till spelare från den egna truppen, som då blir uttunnad. Under fjolåret gick det ju som bekant väldigt trögt med utlåningsverksamheten. Sedan är det ju dessutom frågan hur man skall kunna hitta lämpliga motståndare för ett lag som dels består av spelare från ÖSKs A-trupp och dels av rätt oerfarna 17-, 18- och 19-åringar. De flesta i den nuvarande U21-truppen tillhörde ju inte startspelarna i fjol i div 2-laget.

Skall man få en bra utveckling för spelarna i U21-truppen måste de få spela matcher – helst många. Frågan är bara hur ÖSK kommer att lösa dilemmat, när det inte finns något egentligt lag eller naturliga motståndare att falla tillbaka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *