Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mittfältare känner sig för i Örebro

 

Armend Alimi (Foto: NK Istra 1961)

 

ÖSK skriver på sin hemsida, att den 24-årige makedonske ”fd.” landslagsmannen Armend Alimi kommer att träna med klubben under veckan. ÖSK påpekar, att det inte rör sig om en vanlig provträning utan att det handlar om att spelaren skall få en möjlighet att bekanta sig med lag och stad.

– Det rör sig inte om ett vanligt provspel, det är en etablerad och väldigt intressant spelare som vi har fått förmånen att ta hit. Han vill stifta bekantskap med miljön och laget. Samtidigt får vi möjligheten att träffa honom och presentera vårt upplägg, säger Lennart Sjögren på föreningens hemsida.

Enligt en kortfattad Wikipedia-artikel, så kom hans tidigare klubb Iskra 1961 överens med honom i november 2011 om att det gällande kontraktet skulle upphöra. Den makedonska nät-siten www.macedonianfootball.com rapporterar, att orsaken till att kontraktet avslutades i förtid var att man inte kunde tolerera hans uppförande i omklädningsrum och på plan. Siten skriver:

The reasons given by the newspaper include Alimi’s unacceptable behavior in the locker room and bad performance on the field. Apparently, Alimi’s behavior irritated the fans, coaches, and teammates so manager Igor Pamić decided to terminate his contract. Alimi joined Istra 1961 in 2009 from FK Milano and played regularly since his arrival but now leaves the club on bad terms.

Av detta kan man sluta sig till att antingen uppförde han sig fruktansvärt illa eller så var han inte bättre än att man tyckte att man kunde göra sig av med honom.

Alimi, som beskrivs som en offensivt lagd mittfältare, verkar fram tills dess att samarbetet avslutades ha varit startspelare för Iskra. Han spelade 60 matcher för klubben under två och ett halvt år och gjorde under den tiden 4 mål. Dessutom var han lagets frisparksläggare. Han har representerat det makedonska landslaget vid nio tillfällen. Det senaste var vid en vänskapslandskamp mot Kina i november år 2010.

YouTube: Alimi Armend – highlights part 2
Han ser väl rätt intressant ut på den här promotionvideon. Han verkar vara en bra passningsspelare som dessutom har ett bra skott. Ser hyfsat rörlig ut med bra bollkontroll.

Footballmacedonia.comShkendija targeting Armend Alimi
Footballmacedonia.com: Armend Alimi to train with Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.