Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam i futsalkval

Idag spelar ÖSK Söders damlag SM-kval i futsal – en belöning för DM-vinsten förra veckan. Matcherna spelas i Hallsberg och för motståndet står Västerås IK och Bele Barkarby FF.

Förra året gick Söders damlag riktigt långt i SM-turneringen, men jag tycker att årets upplaga inte är riktigt lika slagkraftig. Spelstyrkan hos damlagen i futsal är dock skiftande, så med en bra lottning (alltså dåliga motståndare) skulle laget nog kunna gå vidare.

IFK Kumla, Söders finalmotståndare från förra veckan, var i går i Västerås för att spela sina kvalmatcher (ÖLFF har två platser). Det kvalet slutade med en vinst (2-0 mot Korsnäs) och en förlust ( 1-2 mot Västerås BK 30) för  kumlingornas del. Alla lagen vann var sin match och BK30 gick vidare tack vare ett plusmål. Vilket väl visar att chansen finns om motståndet är det rätta.

Seger i första matchen.
Det blev seger i den första matchen mot Västerås IK med 4-3 efter pausledning med 4-1. Målen gjordes av Matilda Önnegren (2) samt Helena Karlsson och Susanne Eriksson.

Bra utångsläge inför andra matchen.
Förutom de tre poängen innebär det också att laget får lite mer vila inför matchen mot Bele Barkarby, eftersom det är förloraren i den första matchen som får möta Bele Barkarby i den andra.

De två andra lagen spelade dessutom oavgjort i sin inbördes match, vilket gör att det nu räcker med oavgjort i ÖSK Söders andra match för att de svartvita skall gå vidare.

Hrmm! Det oavgjorda resultatet var ett halvtidsresultat. Stockholmarna vann med 6-3 så det är ÖSK Söder som måste vinna för att gå vidare.

Vinst även i den andra matchen.
Söders damer vann den avgörande kvalmatchen och det med hela 6-0 efter 4 mål av Rebecka Johansson och två av Helena Karlsson. Det här innebär att laget nu går vidare till  Regionalt Gruppspel 2, där man spelar om platserna i SM-semifinalerna. Det återstår nu tolv damlag i SM-turneringen.  Dessa kommer att delas in i fyra grupper med tre lag i varje grupp. Omgången avgörs redan nästa helg. De fyra gruppsegrarna går vidare till slutspelet som spelas i Falun den 11 februari.

ÖSK Söder Dam: Nästa helg räddad! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *