Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Folksam U21 Mellersta

Ett preliminärt spelprogram föreligger nu för den serie som ÖSK skall spela i. Det lutar åt väster skulle man kunna säga, eftersom följande lag kommer att stå på den andra planhalvan: BK Häcken, GAIS, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Jönköpings Södra, Qviding, Åtvidabergs FF och Örebro.

Det är väl egentligen bara Qviding som kvalitetsmässigt faller ur ramen. Deras A-lag åkte ur Superettan med dunder, brak och 11 poäng i bagaget. Till deras försvar (rättvis skall man alltid försöka vara) så hade de nog inte planerat att spela i den näst högsta serien. Men det blev en plats ledig när Örgryte föll ifrån och då var det för sent att göra något drastiskt åt laget.

Serien har bara 9 lag, vilket innebär att ett lag kommer att få stå över i varje spelomgång. De exakta matchdagarna är inte spikade än, men det hela verkar börja den 27 mars – några dagar innan allsvenskan drar igång. ÖSKs första match blir borta mot Åtvidaberg. Den andra spelas hemma den 3 april (eller däromkring) mot IFK Göteborg. Det blir säkert en hel del pusslande innan spelprogrammet är definitivt. De flesta lagen vill nog spela U21 efter omgångens allsvenska match och eftersom allsvenskan spelas från fredag till måndag, så kan det bli svårt att få till det så att det passar båda lagen.

ÖSKs problem kommer nog i första hand att vara att få till ett slagkraftigt lag. Spelarna från A-truppen håller nog tillräckligt bra klass för att bjuda gott motstånd, men jag är orolig för att de som tillkommer från den s.k. U-21 truppen kommer att vara något för unga och oerfarna på grund av att de flesta av de utvalda äldre spelarna tycks vara på väg att lämna truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.