Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oro i talangleden

Det verkar som om det är fler än Pontus Jakobsson av spelarna i den nu upplösta Talangtruppen som tar tillfället i akt och funderar ordentligt på var de skall spela fotboll i år.

I morgon reser Kevin Larsson till Maastricht för provspel med MVV Maastricht – samma klubb för övrigt, som Emra spelade med för något år sedan. Gustav Källberg har redan provtränat för Brage och Eskilstuna City och verkar söka efter en ny klubb. Enligt i och för sig obekräftade rykten ser sig också Adam Eriksson om efter andra möjligheter. Även David Rohlén och Albin Ek sägs vara osäkra på om de skall fortsätta i ÖSKs U21-trupp.

Jag har en känsla av att ÖSK tog i alldeles för mycket när man mer eller mindre klippte av alla banden med den talangutveckling som bedrivits under de senaste  åren. Håkan Juhlin fick inte fortsätta som tränare och övriga personer kring truppen verkar inte vara intresserade av att köra vidare under rådande omständigheter. Seniorlaget ÖSK Ungdom lades ned och en del av de äldre spelarna i truppen fick beskedet att de inte skulle få fortsätta hos ÖSK. Det blev för mycket uppbrott på en och samma gång.

Samtidigt har planerna för den framtida U21-truppen inte varit tillräckligt tydliga. Man var utan tränare tills helt nyligen och det har inte funnits klara besked om hur man tänker sig att matcha laget i U21-allsvenskan. En talang i ålder 17-20 år behöver spela tävlingsmatcher varje vecka under säsongen för att fortsätta att utvecklas. Det räcker inte med träningar, om än aldrig så bra. Det har varit osäkert i hur hög grad ÖSK  kunnat erbjuda en sådan kontinuerlig matchning för spelarna i U21-truppen, eftersom de lär få konkurrera med spelare från A-truppen om de tillgängliga platserna i U21-serien och i den konkurrenssituationen lär spelarna från A-truppen med rätta alltid få företräde. Uttunningen av U21-truppen som sker påverkar givetvis även de yngre spelarnas inställning eftersom kvaliteten i truppen sänks, när de äldre, de mer etablerade och de landslagsmeriterade spelarna försvinner.

Talangtruppens upplösning.
Bloggen har försökt att göra en sammanställning av hur det ser ut för de spelare som tillhörde talangtuppen då förra säsongen började plus de som anslutit under säsongen. När det gäller spelare/ledare utan kommentar har jag inte hört något. Det kan vara så att de fortsätter, men de kan även vara på väg att lämna.

Claus Pedersen målvakt (-84), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Örebro Syrianska.
Fedja Jelecak (-88), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Sköllersta
Muamer Sepic (-88), erbjöds inget nytt kontrakt
Daniel Björnqvist (-89), erbjöds inget nytt kontrakt
Adam Botvidsson (-89), erbjöds inget nytt kontrakt
Simon Karlsson (-90), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Sköllersta
Pontus Jakobsson (-91), gick till Degerfors
Gustav Källberg (-91), provtränat med IK Brage och Eskilstuna City
Viktor Lindqvist (-91), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Sköllersta
Nils Carlson, målvakt (-92), reste till USA i somras
Anel Coralic (-92), reste till USA i somras
Simon Leonidsson (-92)
Miralem Malic (-92)
Axel By (-93)
Adam Eriksson, sägs vara tveksam till fortsättning (-93)
Albin Ek, sägs vara tveksam till fortsättning (-93)
Haris Karahmet (-93)
Lucas Oscarsson (-93), erbjöds inget nytt kontrakt
Stefan Hannasson (-94)
David Johansson (-94)
Kevin Larsson, (-94), tveksam till fortsättning, provspel utomlands
David Rohlén, (-94), sägs vara tveksam till fortsättning
Andreas Ståhl (-94)
Jonathan Thuresson målvakt(-94)
Filip Albertsson (-95)
Lukman Murad (-96)
Oskar Johansson, från A-truppen, gick till Karlslund i somras på grund av sina skadeproblem
Simon Enqvist (målvakt), slutade i somras
Lars-Erik Anttonen (målvaktstränare)
Bert Dimberg (lagledare)
Håkan Juhlin (huvudtränare), erbjöds inget nytt kontrakt. Tränar Örebro Syrianska
Viktor Pukhlihs (materialförvaltare)
Magnus Samuelsson (assisterande tränare), valde att sluta efter säsongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.