Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tre av sex i Idrottshuset

Lag ur ÖSK-familjen stod som segrare i tre av sex klasser då DM-finalerna i futsal idag spelades i Idrottshuset. Av de fyra lag som tagit sig till finalerna var det bara killarna i P15, som inte kunde lämna Idrottshuset med första priset. Men det var nära även för dem – oavgjort vid full tid gjorde att straffsparkar fick avgöra vem som skulle få segern och i den lottdragningen blev det BK Forward som vann.

Klass F15.
Jag höll flickorna från ÖSK Söder som stora favoriter i den yngsta flickklassen. Men det visade sig att motståndarna från Finnerödja var nästan lika bra och ÖSKorna fick jobba hårt för att klara hem vinsten. Moståndarna tog faktiskt ledningen, men Mathilda Halldén kunde kvittera strax före halvtidssignalen. Mathilda gav sedan ÖSK ledningen en bit in i andra halvlek, varpå det var Finnerödjas tur att kvittera. Det avgörande målet gjordes av Klara Thorsén med två minuter kvar att spela. Laget går nu vidare till en SM-kvalgrupp. Kvalmatcherna spelas den 4:e februari i Grästorp.

ÖSK Ungdom F15: Guld i DM!

Klass P15.
En jämn och händelserik match mot BK Forward, som nog hade kunnat sluta hur som helst. ÖSKarna ledde matchen med både 1-0 och 3-2, men BK Forward kom in i matchen igen med två minuter kvar och kunde sedan vinna straffsparksläggningen efter det att sex straffar slagits. Felix Möller gjorde ÖSKs två första mål, Konrad Gustafsson det tredje. ÖSKarna vägde lite väl lätt i kampen mot de större motsåndarna, men spelade nog den bättre fotbollen, vilket dock inte alltid räcker för att vinna.

Klass P17.
ÖSKs blivande 17-åringar hade faktiskt inte så stora problem mot Karlslund som jag befarat. Visserligen var KIFarna i ledningen både med 1-2 och 2-3, men ÖSKarna visade god moral som hämtade igen båda underlägena och gick dessutom ifrån på slutet till en tvåmålsseger med 5-3. Matchvinnare för ÖSK blev framför allt Filip Albertsson som gjorde tre mål och dessutom passade fram till Marcus Moores 2-2 utjämning. Lukman Murad passade fram Filip till 4-3 målet och slog sedan själv spiken i Karlslunds kista genom att göra 5-3 på frispark. Laget går nu vidare till en SM-kvalgrupp. Kvalmatcherna spelas den 5:e februari i Grästorp.

Klass Damer.
ÖSK Söders damlag började söndagen med en semifinalmatch mot Frövi IK. Eftersom ordinarie målvakten Mimmi Paulsson-Febo sjukanmält sig fick Emma Salomonsson lite överraskande (för mig) ta platsen mellan stolparna. Ett lyckosamt val skulle det visa sig. Även om målvaktsarbetet ibland såg lite okonventionellt ut, visade Emma också upp finaldagens klart bästa målvaktsfötter och då inkluderar jag även herrlagen. Det betyder en hel del i futsal att kunna använda sig av målvakten i spelet.

Frövimatchen var jämn mellan två lag som känner varandra bra. Matchen avgjordes genom två sk. långa straffar, som ÖSK tilldömdes efter det att Frövi orsakat för många frisparkar. Sandra Johansson slog in den första i slutet av första halvleken och Rebecka Johansson den andra i slutet av andra. Dessutom had Sandra en som tog i insidan av stolpen, men som tyvärr studsade ut igen. Starkt gjort av tjejerna att sätta de långa straffarna – det brukar inte vara så lätt att göra det. Eftersom Frövi inte gjorde några mål slutade matchen 2-0.

I finalen möttes sedan, som jag faktiskt tippat innan, ÖSK Söder och IFK Kumla. Kumlingarna hade tagit sig till final med ett nödrop. Deras semifinal mot Öfvre Adolfsberg fick faktiskt avgöras genom straffläggning.

I slutspelsgruppen besegrade Kumla ÖSK Söder med 2-0 och då verkade det inte vara mycket, som ÖSKarna kunde göra för att komma åt sina motståndare. Men den här gången hade man tydligen lärt sig av misstagen från semifinalen och pressade sina motståndare hårt matchen igenom. Kumla fick aldrig den lugn och ro som de behövde för sin speluppbyggnad, eftersom det nästan alltid fanns en ÖSKare som pressade och försökte komma åt bollen. Speciellt under första halvlek så skapade ÖSKarna dessutom själva ett knippe chanser genom ett snabbt och varierat passningsspel, men antingen stod Kumlas utmärkta målvakt Sofia Gustafsson i vägen eller så sköt man i stolpen eller utanför.

ÖSKs första mål gjordes halvvägs in i flesta havlek av Emma Tivemo. Med en minut kvar i den andra avgjorde sedan inbytta Louise Lundsten matchen definitivt till ÖSKs fördel.

Segerorganisatörer för ÖSK blev även denna gång försvarsavdelningen med fyra stabila backar och den reservinkallade målvakten Salomonsson. Bra jobb även av anfallarna där jag fastnade för Susanne Erikssons snabba fotarbete.

ÖSK Söders damer går nu vidare till spel i en SM-kvalgrupp. De kommer nästa söndag att möta Västerås IK och Bele-Barkarby FF från Stockholm i Alléhallen i Hallsberg. (IFK Kumla går för övrigt också de vidare eftersom ÖLFF har två platser).

ÖSK Söder Dam: DM-segrare 2012 x2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *