Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Paulinho vill inte tillbaka

NA skriver ikväll, att anledningen till att Paulinho inte kommit tillbaka till försäsongsträningen är att han faktiskt inte vill komma tillbaka till Örebro och ÖSK. Tidningen har dock inte talat med Paulinho direkt utan med en så kallad ”källa”, som talat med Paulinho i slutet av november innan han åkte tillbaka till Brasilien. Enligt källan avser brassen att spela amatörfotboll hemma i Brasilien tills dess att kontraktet med ÖSK löpt ut. Därefter tänker han teckna ett nytt proffskontrakt.

Om det nu förhåller sig på det här sättet så tror jag att på sätt och vid både ÖSK och Paulinho har problem.

För ÖSK gäller det att avgöra om förlusten är definitiv och att i så fall ersätta spelaren medans tid är. Brassen lär nog ha haft en rätt väl tilltagen lön, så det borde finnas pengar att rekrytera för.

Vad beträffar Paulinho så tror jag inte (betoning på tror här), att det är så lätt att bara spela av kontraktet som amatör för att sedan skriva ett nytt proffskontrakt med någon annan. Innan en övergång till en annan proffsklubb kan göras måste alla övergångspapper vara i sin ordning och det lär de knappast vara om han på egen hand brutit kontraktet med ÖSK.

Det bästa för Paulinhos del vore säkert:
– att komma tillbaka till Sverige
– att göra klart med ÖSK att han vill lämna
– att gå till en ny klubb på ett korrekt sätt under sommarfönstret

Men vem vet. Att han protesterar genom att stanna kvar i Brasilien är kanske bara hans sätt att demonstrera, att han verkligen menar allvar med att vilja lämna laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.