Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Söder Dam till semifinal

ÖSK Söders damlag gick idag under en viss vånda vidare till DM-semifinalen i futsal. Våndan bestod huvudsakligen av 0-2 förlusten i den inledande omgången mot IFK Kumla, vilket tvingade laget att i princip vinna de två matcher som återstod att spela. Inte helt självklart, eftersom laget ”lottats” in i vad som i alla fall på papperet såg ut som Dödens Grupp.

Motståndare i den första måstematchen var KIF Örebro, som  redan hade bärgat sin första trepoängare efter en 3-1 vinst mot Lillån. ÖSK tog dock en tidig ledning genom Susanne Eriksson, vilken dock KIF kvitterade bara minuten senare. Därefter stod matchen och vägde med chanser åt båda håll. I den åttonde minuten (av de tolv effektiva) avgjordes matchen till Södertjejernas fördel. Rebecka Johansson fick en bra träff med sin magiska vänsterfot. Ett hårt markskott långt utifrån hittade in i KIF-målet via bortre stolproten. KIF pressade sedan hårt under slutet av matchen och brände flera klara chanser innan ÖSK Söder hade bärgat den viktiga segern.

Den tredje och sista matchomgången inleddes med en Kumla-seger över KIF. Därigenom var ÖSK-avancemanget säkrat under förutsättning att laget inte förlorade sin sista match mot Lillån. Det gjorde man inte heller. Lillån med få spelare på bänken orkade inte riktigt hänga med matchen igenom, utan ÖSKarna kunde till slut boka en betryggande 3-0 seger efter ett tidigt mål av Ida Scherling och två sena av Evelina Nylander resp. Matilda Önnegren.

ÖSK Söder kommer i år till inomhusspel med ett så gott som helt nytt lag jämfört med förra årets DM-segrare. Det är väl – vad jag kunde se – bara Sandra Johansson som är kvar från förra årets två startfyror. Lagets styrka återfinns i år framför allt i de bakre leden med de fyra säkra och spelskickliga backarna Susanne Eriksson Sandra Johansson, Ida Scherling, Rebecka Johansson och Helena Karlsson.

I morgondagens semifinal kl. 11:00 i Idrottshuset möter ÖSK Frövi IK, som vann slutspelsgrupp 2. I grupppelet vann ÖSKarna motsvarande match men bara med 3-2, så det finns alla förutsättningar för en jämn och spännade DM-semifinal. Vinner man den lär det bli ett reprismöte mot IFK Kumla, som imponerade stort under dagens spel. De har ett jämnt och bra lag utan några direkt svaga punkter och dessutom en mycket duktig målvakt. Kumla möter Öfvre Adolfsberg, som de lär kunna besegra utan några större besvär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *