Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Semifinalsegrar i ungdomsklasserna

Förmiddag. Klara segrar i 15-årsklasserna
Både pojk- och flicklagen gick vidare då P15 och F15 spelade sina semifinaler i futsal-DM på torsdagsförmiddagen. Flickorna besegrade IFK Kumla med 7-1 och pojkarna Laxå IF med 5-1. Speciellt flicklaget var helt överlägsna i sin match. Pojklaget hade sin ordinarie målvakt avstängd, med det var ingen större fara eftersom Laxå sällan kom till avslut. Tillfällige reservmålvakten Mirza Turan skötte sig dessutom riktigt bra.

Målgörare F15: Amanda Andersson (2), Anna Meijer (2), Matilda Halldén, Sara Sandberg, Klara Thorsén
Målgörare P15:  Kevin Henriksson (2), Micke Loön, Tim Bergström, Felix Möller

Eftermiddag. Alla goda ting var tre för P17.
ÖSK:s P17-lag besegrade BK Forward med siffrorna 3-1 i en match som svängde lite hit och dit. Första halvlek var ÖSKs och man kunde gå till halvtidsvilan med en 1-0 ledning efter mål av Filip Albertsson. De svartvita dominerade spelmässigt även om motståndarna några gånger kunde siktas framför ÖSK-målet.

Bara 10 sekunder in i andra halvlek kvitterade Forward och de dominerade sedan den första delen av andra halvlek mot ett ÖSK som plötsligt såg väldigt oorganiserade ut i sitt försvarsspel. Dålig skärpa hos forwardingarna samt bra målvaktsspel av Armin Keljalic i ÖSK-målet gjorde dock att ÖSKarna kunde hålla ut tills dess att Tarik Benca mitt i halvleken kunde göra matchvinnande 2-1. Tarik vände snyggt upp framför mål och satte ett distinkt skott.

ÖSKs ledningsmål drog gadden ur Forwards spel och de svartvita kunde få bättre utrymme för sitt spel igen. Tarik kunde därefter även göra sitt andra och ÖSKs tredje mål med fyra minuter kvar. Mest kredit för det målet skall dock Ahmed Hassan har efter ett fint upplopp längs vänsterkanten med en elegant chip över en motståndare och sedan en öppnande passning till Tarik.

ÖSKarnas finalmatcher i Idrottshuset på söndag spelas på följande tider.
F15: 14:00 ÖSK Söder – Finnerödja
P15: 15:00 ÖSK – BK Forward
P17: 17:00 ÖSK – Karlslunds IF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *