Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fokus på futsal

Från och med Trettondagsafton och fram till lördagen den 14 januari kommer mycket av fotbollsintresset i Örebro att kretsa kring futsal. I morgon börjar DM-slutspelet för ungdomsklasserna och efter gruppspel för damer och herrar under fredagen och lördagen spelas sedan finalerna i Idrottshuset på söndag. Lördagen den 14 spelas sedan den populära AIF-cupen för seniorlag som brukar kunna fylla Idrottshuset.

I morgon spelar ungdomsklasserna sina semifinaler i Mellringehallen och ÖSK kommer med tre starka lag, som bör ha goda möjligheter att ta sig vidare till finalspelet på söndag. Båda 15-årslagen (P och F) vann sina gruppspel och får därför möta fyrorna grundspelsgrupperna. I gruppspelet blev segersiffrorna för flickorna mot IFK Kumla 10-1, medan pojkarna besegrade sina blivande DM-motståndare från Laxå med 6-0.

Även killarna i P17 vann sin grupp, men eftersom de blivande motståndarna från BK Forward spelade i den andra grundspelsgruppen är de respektive styrkeförhållandena lite mer osäkra. Forwards pojkar brukar ju vara bra inomhus, men i år fick de se sig slagna av Yxhult i kampen om norrgruppens förstaplats. ÖSKs spelare kan se tillbaka på en framgångsrik helg med riktigt bra resultat i Motalas futsalturnering och är nog trots allt favoriter till att ta finalplatsen.

Matchtider.
10:00 F15: ÖSK Söder – IFK Kumla
11:00 P15: ÖSK – Laxå IF
15:00 P17: ÖSK – BK Forward

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.