Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Efterskörd – Chencinski

Papperstidningen skriver (givetvis) en del om ÖSKs nye målvakt även om större delen av sidan upptas av Kicki Nilssons fina bild på en bollfångande kanadensare.

* Kontraktet är på två år, vilket ju bloggen kunde lista ut redan igår.

* Chencinski känner Alejandro Bedoya, eftersom de gått tillsammans på Fairleigh Dickinson i USA. Alejandro hade bara positiva saker att berätta om ÖSK och Örebro.

* ÖSKs nye målvakt har tre pass. Han är född i Tel Aviv, men familjen flyttade till Kanada då han var tio år. Båda föräldrarna är polska, varför man även skaffade ett polskt medborgarskap för att det skulle bli enklare för honom att spela fotboll i Europa.

* NA skriver att Chencinski spelade samtliga matcher för VPS i årets liga. Det stämmer dock inte. Det var först under den sjunde matchen mot Sixtens gamla klubb Jaro, som han fick ställa sig mellan stolparna efter det att förstamålvakten Janne Henriksson skadat sig. Det var onekligen en prestation att komma in som i princip okänd andramålvakt, behålla startplatsen säsongen ut och dessutom bli vald till lagets mest värdfulla spelare av klubbens supportrar.

* Anledningen till att det inte blev något kontrakt med en gång i samband med provträningen var att man inte kom överens om de ekonomiska villkoren.


I en krönika i dagens tidning ifrågasätter Johan Tollén ÖSKs behov av två bra målvakter. I stället tycker han att ÖSK borde ha värvat Jacob Rinne, som andremålvakt för att denne skulle kunna ruttna bort på ÖSKs avbytarbänk – eller något åt det hållet. Bloggen tycker också att Rinne skulle kunna vara intressant, men kanske inte riktigt på det sätt som Tollén tänkt sig.


the11.ca – en internetsida med inriktning mot kanadensisk fotboll skriver Canadian keeper Chencinski signs with Orebro och har varit i epostkontakt med Chencinski.
”Great club, and very happy about it,” skrev Chencinksi i sin epost till The 11. ”Will open up new doors. Like I always said, hard work pays off, but it doesn’t stop now.”

rednationonline.com: Chencinski transfers to Swedish Premier League side Orebro SK (Trevlig bild på Chenchinski för övrigt. Jag undrar var de fick tag på den? Kanske dags att märka upp Eyravallens bildmaterial.)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *